Diagnos kortisolsvikt : sjutton berättelser om kortisonberoende (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2015-04-14
Upplaga
1
Förlag
Svenska Addisonföreningen
Dimensioner
211 x 135 x 20 mm
Vikt
315 g
SAB
Vek,Lz
ISBN
9789163773228
Diagnos kortisolsvikt : sjutton berättelser om kortisonberoende (häftad)

Diagnos kortisolsvikt : sjutton berättelser om kortisonberoende

(9 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-04-14
167

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
"Det är början av oktober. Nu går det inte längre, jag väger trettionio kilo och jag känner att jag håller på att dö. En vän som inte sett mig på länge får en chock och säger att det här är galet. Jag samlade mod och gick till vårdcentralen ännu en gång. Läkaren skriver en akutremiss till Huddinge sjukhus medicinakuten att de måste ta över och lägga in mig.

När jag låg där helt likblek och halvdöd på britsen fick jag frågan av läkaren om jag kunde göra mina vanliga sysslor, såsom att jobba och träna. Jag kände mig så obeskrivligt misstrodd. Hur kunde hon ställa en sådan fråga när jag precis berättat om mina symptom och när jag inte ens orkade sitta upp utan var tvungen att ligga ner under hela läkarbesöket?

Det var natt. Det var mörkt i huset. Det var mitt livs kamp. Jag var tjugotre år gammal när jag lämnade mitt flickrum och kröp in i min pappas sovrum.

Jag ville inte dö ensam."

DIAGNOS: KORTISOLSVIKT är en antologi med sjutton djupt personliga berättelser om livet före och efter diagnosen Binjurebarksvikt. Det är historierna om livet som inte blev. Det är berättelserna om den obeskrivliga tröttheten, magproblemen, huvudvärken och ångesten. Om sjukvården som misstrodde, bagatelliserade och tittade åt andra hållet. Om att svårt sjuk tvingas strida mot läkare för att rädda sitt eget liv inne på sjukhus.

Om läkarna som hävdade att det var psykiskt, ta en skogspromenad eller varför inte göra lite yoga - när personerna i själva verket långsamt höll på att dö i full kortisolsvikt.

Den här boken är till dig som kämpar, både med och utan diagnos eller till vem som helst som är intresserad av relationen mellan svensk sjukvård och den lilla människan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Diagnos kortisolsvikt : sjutton berättelser om kortisonberoende
 2. +
 3. 45 : Morbus Addison

De som köpt den här boken har ofta också köpt 45 : Morbus Addison av Linda Skugge (pocket).

Köp båda 2 för 246 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Diagnos kortisolsvikt : sjutton berättelser om kortisonberoende. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sekundär binjurebarkssvikt
  Wasp, 3 januari 2017

  Jag har sekundär...
  Jag har varit sjuk sedan -08. Enligt sjukvården, samtliga sjukhus i Sthlm, utom SÖS och Huddinge, var jag FRISK, jag borde söka psykiatrisk hjälp! DET var problemet - när jag satt och grät, mamma grät, för att
  i n g e n ville hjälpa mig! Nej det var bara gå till primärvården för min hypo enl Dr. K . L och lilla AT-läkaren som tom skrev brev till mig att jag var Frisk! ( Ja, du / ni kommer bli prickade!) på KarolinskaSjh.
  Jag hade redan hashimotos hypotyreos (... Läs hela recensionen

 2. Mycket instruktiv bok!

  Kolossalt upplysande och bra! Har själv av sekundär kortisolsvikt pga nödvändig kostisonbehandling mot astma. Tog med boken till doktor som inte läst den.

 3. Kortisolsvikt - Addisons sjukdom
  Ingalill Olofsson, 12 maj 2015

  En oerhört viktig bok för de drabbade och deras anhöriga. Den hade varit till stor hjälp om den funnits när min dotter insjuknade.

 4. Bra bok, för os patienter, med Addison

  Den gir en insikt i va andra patienter med Addison har varit igennom, innan dom fick deras diagnos og livet efteråt. Man läser ochså att vi Addisoner lever med mangå av dom samme problemstälningar, men också att vi er olika, inte bara för att man äntigen er primär eller sekundär, men också hur vi reagerer på situationer. Till eksempel jag er primär Addison och jag kommer alldrig tillbaka på arbetsmarknadet, för jag kan inte jobba mer, jag har det svärt fortfarande hemma, för at passa mine bar... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna