Historia Quadrupel (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
49
Utgivningsdatum
2014-11-25
Upplaga
1
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 150 x 5 mm
Vikt
83 g
ISBN
9789163773860
Historia Quadrupel (häftad)

Historia Quadrupel

Häftad,  Svenska, 2014-11-25
229
  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Historia Quadrupel Kan levereras innan julafton
Du har nu i din hand (eller läsplatta) fyra till synes helt oberoende och skilda historiska berättelser, men ändå så finns ett tydligt samband mellan dessa historieskildringar. Det är inte bara den tidsmässigt kronologiska ordningen utan det är även hur innehållet och händelserna i de olika berättelserna har påverkat och influerat historien som kommer efter, även om det kanske inte är helt uppenbart till en början. Du kanske måste läsa om boken ett par gånger innan du upptäcker mönstret och sammanhanget. Men berättelserna står också på helt egna ben och kan läsas var för sig om man vill det. Swedenborg Kapitlet om Swedenborg behandlar en väldigt mångsidig och extremt intelligent man som relativt få svenskar känner till. Swedenborg var Sveriges svar på Leonardo Da Vinci skulle man kunna säga. Han hade banbrytande tankegångar inom många olika områden och i den här boken kan du läsa om hans liv och hur han påverkade sin samtid. Jag känner själv igen mig i mycket av Swedenborgs personlighet och liv och kapitlet om Swedenborg avslutas med en kort biografi om mig själv och min personlighet. Den har jag skrivit för att försöka förstå mig på mig själv bättre och för att andra lättare ska få insikt i varför jag är som jag är och varför jag ibland handlat och agerat väldigt konstigt. Jag har ofta känt att livet är som en Rockyfilm - livet handlar inte om vem som slår hårdast utan om vem som klarar av att resa sig flest gånger efter att man blivit knockad. För personer som mig är livet en ständig kamp mot omgivningen. Avsnittet "Swedenborg och Jag" är väl en form av självterapi skulle man kunna säga. Det finns säkert flera läsare som kommer nicka instämmande och känna igen sig i det jag skriver. Ryska revolutionen Här har vi en analys av den Ryska revolutionen där du får nya infallsvinklar och förklaringar till hur den uppstod och påverkade historien. Marshallplanen Marshallplanen behandlar startskottet för CIA och det kalla kriget och ger dig en ökad förståelse för hur dagens samhälle ser ut och har utvecklats efter andra världskriget. Kriget i Afghanistan Till sist gör vi en djupdykning i Sovjets invasion i Afghanistan och hur alla dessa händelser så småningom ledde fram till att Usama bin Ladin fick förutsättningar för att sätta skräck i en hel värld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Historia Quadrupel
  2. +
  3. Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil &... av Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrik Åkerström

  • Starta Eget Guide : Internetföretag

    Fredrik Åkerström

    Momsens.se lanserar nu en helt unik bok på marknaden för Dig som har Internetbaserat företag och/eller internationell handel. Det här är en Magisk bok som kommer göra Dig till en Trollkarl inom bokföring och moms! Den här boken fokuserar på bokför...