Politisk kemi: Margaret Thatcher och Dorothy Hodgkin (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-01-02
Förlag
Bokförlaget Hackspetten
Översättare
Christer Frank
ISBN
9789163775888
Politisk kemi: Margaret Thatcher och Dorothy Hodgkin (e-bok)

Politisk kemi: Margaret Thatcher och Dorothy Hodgkin (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-01-02
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Många fascinerande samtal som visserligen är uppdiktade, men baserade på verkliga, mellan två kvinnor utöver det vanliga. Margaret Thatcher är känd av alla. Dorothy Hodgkin borde vara det: hon är Storbritanniens enda kvinnliga nobelpristagare i naturvetenskap; en belöning för hennes banbrytande arbete för att bestämma den molekylära strukturen hos penicillin och vitamin B12.

Det är svårt att föreställa sig två kvinnor så olika när det gäller karaktär och politisk övertygelse men ändå var deras liv nära sammankopplade: Dorothy var Margarets handledare när hon studerade kemi vid Oxfords universitet; Margaret som premiärminister bjöd in sin forna handledare på lunch i Chequers.

Samtalens inramning utgörs av Margarets fjärde år vid Oxford när hon utförde forskningsarbete i Dorothys kristallografilaboratorium. Samtalsämnena sträcker sig över vitt skilda områden från socialism till sexuell frihet. Ingen vet med exakthet vad de diskuterade, men de återgivna samtalen är väl grundade i den faktiska efterkrigssituationen i Storbritannien och återspeglar dessa två intressanta kvinnors karaktärer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Politisk kemi: Margaret Thatcher och Doro...