James Fjong (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
619
Utgivningsdatum
2015-04-25
Upplaga
1
Förlag
Klubb Super 8 - Serieslussen
Medarbetare
Andreasson, Johan (red.) / Andreasson, Johan (form)
Illustratör/Fotograf
Leffe Rundqvist
Dimensioner
200 x 145 x 50 mm
Vikt
810 g
SAB
Hci
ISBN
9789163777110
James Fjong (inbunden)

James Fjong

(35 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-04-25
310
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
James Fjong är serien som nästan alla har hört talas om, många har läst något enstaka avsnitt av, men nästan ingen har läst i sin helhet - en underjordisk 70-talsklassiker vars rykte bara växt genom åren, trots att den under de senaste trettio åren varit praktiskt taget omöjlig att få tag på. Nästan allt kring serien har varit höljt i dunkel. I seriehistoriska översikter är den sällan eller aldrig nämnd. Fram till för några år sedan visste ingen något om seriens upphovsman utöver den intetsägande signaturen "Leffe".
Det är sådana faktorer som skapar en legend. Namn et James Fjong har blivit ett begrepp, som lever sitt eget liv, större än själva serien. När Klubb Super 8 inför nyutgivningen startade en Facebook-grupp för James Fjong var intresset stort redan från början.
I skrivande stund har gruppen över 4 500 medlemmar, en stor del av dessa tillhör en yngre generation, majoriteten är män, men en inte obetydlig del av dem är kvinnor.
Sannolikt hade serien sina trognaste beundrare bland pojkar i puberteten, som smusslade med tidningarna på skolgården och hemma hos klasskompisar. James Fjongs legendstatus har därför också att göra med att den för många läsare är så starkt förknippad med det sexuella uppvaknandet.
Vad som gör James Fjong ovanlig och skiljer den från många andra porrserier är den språkliga fantasin. Det finns ingen som suckar, stönar och pustar på samma kreativa sätt som James Fjong. Ända sedan starten har läsarna roats och förbryllats av utrop som "ynf", "isch" och "jävelberg", liksom nya ordbildningar som "kuttefikationskussemuttran" och "hakis". Förtjusningen i ordlekar visar sig också i de många rimmade berättartexterna: "Nuru pitten kommer Britten med klitten", "Tjong i medalfjongen, där rök kalsongen" osv.
James Fjongs originella språkbehandling har visat sig förbluffande slitstark. Porrbilder i all ära, men sannolikt är det i det lilla ordet YNF som James Fjongs odödlighet ligger. Vi vågar påstå att denna bok innehåller alla avsnitt av James Fjong som går att trycka just nu.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. James Fjong
 2. +
 3. Änglaklor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Änglaklor av Alexandro Jodorowsky (inbunden).

Köp båda 2 för 766 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av James Fjong. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fjong utan stake
  Steve Tord Franzén, 10 oktober 2016

  Detta är för serienördar, först lite kul och nostalgiskt men ganska snart tradig upprepning. I mitt tycke alldeles för tjock och inget man "plöjer" igenom direkt. Jag orkar läsa några sidor, inte för ofta, och sedan får boken ligga ett par dagar igen.

 2. En glad make
  Bauerskan, 30 december 2015

  En väldigt glad make fick den i julklapp! Han hade pratat om denna bok väldigt länge. Den var precis som han förväntat sig:-)

 3. Underbar bok
  Daniel Lisselgård, 28 oktober 2015

  Detta är en bok som måste finnas på allas bokhyllor. 600 sidor härlig läsning utlovas, köp den innan den är slutsåld

 4. Tonårsminnen
  Bengt Ericson, 16 juni 2015

  Kul att återse killen som man drömde om att få vara, som fick så mycket brudar utan att vara skitsnygg!

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om James Fjong