Surdeg : brödbakning med rågad passion över gränserna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
1 (2015) (del 1)
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2015-06-16
Upplaga
1
Förlag
Ingela Marklinder
Originaltitel
Surdeg. Brödbakning med rågad passion över gränserna
Dimensioner
245 x 173 x 15 mm
Vikt
595 g
SAB
Qcae
ISBN
9789163780806
Surdeg : brödbakning med rågad passion över gränserna (inbunden)

Surdeg : brödbakning med rågad passion över gränserna

(10 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-06-16
309
Skickas inom 7-10 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Tycker du om bröd, men vågar inte äta det? Saknar du en bok för surdegskurser? Även om du aldrig tidigare bakat kan du nu med få ingredienser lära dig baka goda, hälsosamma och vackra bröd. Surdegsbröd med mycket råg och syra mättar och är bra för blodsocker, hjärta och tarm. Våga baka!
Reportageboken tar dig till brödet i Berlin, Helsingfors, München, Münster och Uppsala.Du möter den franske bagaren, fullkornsbagaren i Järna, surdegsforskaren, hälsoexperten på råg och hemmabagaren som använt samma surdegskultur i mer än 30 år.
Ingela Marklinder är docent i kostvetenskap vid Uppsala universitet. Sedan början av 80-talet har hon varit pådrivande när det gäller framtagning av goda, hälsosamma och vackra surdegsbröd. År 1996 skrev hon en avhandling som bland annat handlade om mikrofloran och nutritionella egenskaper i surdeg.
Läs, baka och fascineras av rågens hälsoeffekt och de små mikroorganismernas storhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Surdeg : brödbakning med rågad passion över gränserna
 2. +
 3. Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd, pizza och kanelbullar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd, pi... av Martin Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 525 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Surdeg : brödbakning med rågad passion över gränserna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant!!
  Marianne Johansson, 30 december 2020

  Detta är en bok som man kan nörda ner sej i på molekyl nivå !! Såå intressant ! Surdeg är ett fantastiskt baksätt å här får man veta vad som "händer" i processen !!

 2. Intressant och välskriven.
  Carl Michael Raab, 5 juli 2018

  Många böcker om bröd är ofta rätt lika varandra. Här är det ett annat upplägg med reportage och fördjupningar som ger inblick i olika länders brödkulturer. Detta ger perspektiv på vårt eget förhållande till bröd, framför allt till rågbröd. För den som är intresserad av detta rekommenderas denna bok.

 3. Lärorik för nybörjare och erfarna
  Erik, 18 januari 2016

  En intressant bok med omfattande fakta om surdegsbröd som passar alla. Oavsett erfarenhet inom ämnet så är den lätt att förstå och boken omfattar mer än bara teorier om hur riktigt gott bröd skall bakas.

 4. Sugen på surdeg
  Lennart Abrahamsson, 14 januari 2016

  En trevligt upplagd bok ...med utförliga recept som verkligen fungerar..trevligt med de sinnliga små berättelserna där man verkligen känner att man är på plats

 5. Toppen
  Märta Marklinder, 14 januari 2016

  Bra och intressant bok men genomtänkta recept och annorlunda reportage. Jag bakar ofta men ingenting går upp mot ett nybakat surdegsbröd. I denna boken finns som bästa surdegsrecepten.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Ingela Marklinder

 • Livsmedelsvetenskap

  Annica Nylander, Lena Jonsson, Ingela Marklinder, Margaretha Nydahl

  Gott, hälsosamt, prisvärt, säkert, miljövänligt - livsmedelsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne som belyser mat ur olika perspektiv. Forskning visar betydelsen av att kunna hantera, producera och värdera livsmedel. Att tillaga och förvara mat ...