Bin till nytta och nöje (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2015-05-05
Upplaga
6
Förlag
Artcopy
Medarbetare
Lang, Johann (form) / Lang, Johann (foto)
Illustratör/Fotograf
Johann Lang
Dimensioner
245 x 178 x 15 mm
Vikt
676 g
SAB
Qdfk
ISBN
9789163781278
Vanliga sökord
Biodling
Bin till nytta och nöje (inbunden)

Bin till nytta och nöje

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-05-05
379
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Bin till nytta och nöje" är den perfekta introduktionen till biodlingens spännande värld. Den rikt illustrerade boken ger all nödvändig kunskap för dig som vill skaffa egna kupor och bjuder på lustfylld läsning för den som bara vill veta mer om bin, honung och pollinering.

Denna klassiker i den moderna bilitteraturen kommer nu ut i sin sjätte upplaga. Tabeller och statistik har reviderats, nya bilder har tillkommit. Boken följer i allt väsentligt den fjärde utökade upplagan som fick ett nytt kapitel om binas sociala liv och utökat avsnitt om honung och pollen.

Efter ett inledande avsnitt om biodlingen i historien och honungsproduktionen i Sverige och världen, så förs läsaren rakt in i den praktiska biodlingens alla mysterier. Vi får lära oss hur bisamhället är organiserat och hur samspelet mellan bin och biodlare bäst går till.

En kalendarisk redogörelse för året i bigården med praktiska råd är stommen i boken, men stort utrymme ges också åt beskrivningen av honungens egenskaper och behandling. Ett kapitel om biväxter och pollinering visar vilka blommor som bina föredrar och hur skörden av frukt, frö och bär kan öka med binas hjälp.

Redan när boken kom ut första gången beskrevs den som en blivande klassiker inom biodlingslitteraturen. Omdömet har stått sig och den används idag som lärobok vid de flesta kurser och studiecirklar i biodling, men lämpar sig lika bra för självstudier för dem som tänker sig biodling som en hobby eller bisyssla.

Författaren Carl Otto Mattson har varit ordförande i Sveriges Biodlares Riksförbund. Till yrket är han journalist och har producerat naturfilmer för TV. Illustratören Johann Lang har producerat en mängd informationsmaterial om bin, biodling och biprodukter. De är båda erfarna biodlare och studieledare med över 45 års arbete inom svensk hobby- och yrkesbiodling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bin till nytta och nöje
  2. +
  3. Bisyssla : Bin, biodling och biprodukter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bisyssla : Bin, biodling och biprodukter av Joachim Petterson (inbunden).

Köp båda 2 för 588 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bin till nytta och nöje. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Typiskt studiematerial
    Lennart Pettersson, 26 januari 2017

    Inget man läser för sitt nöjes skull men vill man tillsammans med andra lära sig något om biodling i en studiecirkel så...

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Carl Otto Mattson

Bloggat om Bin till nytta och nöje