Bin till nytta och nöje (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2015-05-05
Upplaga
6
Förlag
Artcopy
Medarbetare
Lang, Johann (form) / Lang, Johann (foto)
Illustratör/Fotograf
Johann Lang
Dimensioner
245 x 178 x 15 mm
Vikt
676 g
SAB
Qdfk
ISBN
9789163781278
Vanliga sökord
Biodling
Bin till nytta och nöje (inbunden)

Bin till nytta och nöje

(20 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-05-05
387
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
"Bin till nytta och nöje" är den perfekta introduktionen till biodlingens spännande värld. Den rikt illustrerade boken ger all nödvändig kunskap för dig som vill skaffa egna kupor och bjuder på lustfylld läsning för den som bara vill veta mer om bin, honung och pollinering.

Denna klassiker i den moderna bilitteraturen kommer nu ut i sin sjätte upplaga. Tabeller och statistik har reviderats, nya bilder har tillkommit. Boken följer i allt väsentligt den fjärde utökade upplagan som fick ett nytt kapitel om binas sociala liv och utökat avsnitt om honung och pollen.

Efter ett inledande avsnitt om biodlingen i historien och honungsproduktionen i Sverige och världen, så förs läsaren rakt in i den praktiska biodlingens alla mysterier. Vi får lära oss hur bisamhället är organiserat och hur samspelet mellan bin och biodlare bäst går till.

En kalendarisk redogörelse för året i bigården med praktiska råd är stommen i boken, men stort utrymme ges också åt beskrivningen av honungens egenskaper och behandling. Ett kapitel om biväxter och pollinering visar vilka blommor som bina föredrar och hur skörden av frukt, frö och bär kan öka med binas hjälp.

Redan när boken kom ut första gången beskrevs den som en blivande klassiker inom biodlingslitteraturen. Omdömet har stått sig och den används idag som lärobok vid de flesta kurser och studiecirklar i biodling, men lämpar sig lika bra för självstudier för dem som tänker sig biodling som en hobby eller bisyssla.

Författaren Carl Otto Mattson har varit ordförande i Sveriges Biodlares Riksförbund. Till yrket är han journalist och har producerat naturfilmer för TV. Illustratören Johann Lang har producerat en mängd informationsmaterial om bin, biodling och biprodukter. De är båda erfarna biodlare och studieledare med över 45 års arbete inom svensk hobby- och yrkesbiodling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bin till nytta och nöje
 2. +
 3. Handbok i naturlig biodling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok i naturlig biodling av Anette Dieng, Peter Schneider Vingesköld (häftad).

Köp båda 2 för 612 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Bin till nytta och nöje. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Givande läsning
  Anna Fredriksson, 8 februari 2021

  Väldigt intressant och pedagogiskt skriven bok, med lagom blandning av text och bilder. Prisvärd. Dessutom gick det snabbt att få den hemlevererad.

 2. Teori och praktik i attraktiv förpackning
  Resonören, 8 december 2020

  Utmärkt handledning och teoretisk underbyggnad för den som står i begrepp att odla bin. Läsvärd också för dem som bara njuter frukterna av odlarnas och binas ansträngningar. Kul presentbok till den som annars har allt.

 3. Typiskt studiematerial
  Lennart Pettersson, 26 januari 2017

  Inget man läser för sitt nöjes skull men vill man tillsammans med andra lära sig något om biodling i en studiecirkel så...

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Carl Otto Mattson

 • Otto Julius : svenskamerikanen som vände åter

  Carl Otto Mattson

  Lär känna Otto Julius, svenskamerikan, småbrukare, träsnidare och filosof. Född 1891 som åttonde barnet till skräddare Johannes och dennes hustru Kristina. Emigrerade till USA liksom de flesta i syskonskaran, men kom efter tio år åter till hemsock...