Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Rimma och Rita (del 1)
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2015-06-06
Förlag
RitoRim
Dimensioner
245 x 175 x 8 mm
Vikt
254 g
SAB
uI
ISBN
9789163785498

Mammor kan

Häftad,  Svenska, 2015-06-06

Slutsåld

Reflektera/visualisera/illustrera och gärna tillsammans för att förstå text

i rim- och ritboken Mammor kan. En övning för barn i alla åldrar. Förskolläraren Katarina Holmqvist har gjort en en rimbok för barn, helt utan bilder. Meningen är att barnen själva ska rita bilder till de korta rimmen. Boken ger möjlighet omsätta texten till en bild och blir en rolig övning i textförståelse i liten skala. Rytm och rim roar och inspirerar och De ibland svåra orden utmanar barn i alla...

I den här rim och ritboken är igenkänningsfaktorn hög och händelserna vardagsnära och lätta att relatera till. Rim och Ritboken fokuserar på läsförståelse och har korta roliga rim och ett antal "svåra" ord som läsaren/lyssnaren kan tolka och omsätta till en bild på den för övrigt tomma sidan. Rimmen utan illustration inspirerar till att skapa egna inre bilder.

Som pricken över i:et kan nu barnet skriva sitt namn under Illustratör tillsammans med omslagets illustratör Lisa Larsson www.tecknarlisa.se och bli delaktig i bokens utformning. Den alldeles egna boken är nu färdig och blir ett fint minne att bevara.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »