... som om ingenting hänt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
227
Utgivningsdatum
2015-07-09
Upplaga
1
Förlag
Sjöswärds förlag
Medarbetare
Almlöf, Karin (form)
Dimensioner
210 x 143 x 18 mm
Vikt
425 g
SAB
Hc
ISBN
9789163785887
... som om ingenting hänt (häftad)

... som om ingenting hänt

Häftad Svenska, 2015-07-09
354
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Per Sjöswärd, f. 1933, tidigare yrkesverksam inom näringslivet, numera "skogsbonde" i Östergötland. Har tidigare givit ut "Saudi-Arabien inifrån" 1996. Militärpolis som värnpliktig, därefter aktiv i Hemvärnet, med bland annat uppdrag som lokalredaktör Östergötland för Tidningen Hemvärnet. Stort intresse för frågor som rör Sveriges försvar och dess underrättelse- och säkerhetstjänst. Medlem av Sveriges Författarförbund.

Östgöta Correspondenten, Jacob Carlander, 15-08-03

Ny bok, Per Sjöswärd, "...som om ingenting hänt"

"Per Sjöswärd, Rimforsa, har både erfarenhet och intresse av internationella frågor, militärhistoria och allt som rör rikets säkerhet.
Handlingen är förlagd till Stockholm och på Lidingö. Kriminalinspektör Per Haraldsson möter en ungdomsvän som berättar en otrolig historia om ubåtar och grodmän vid fjärden utanför Lidingö. Vare sig Säpo eller försvarsmakten tycks ha visat något intresse för hans iakttagelser. När vännen kallblodigt mördas tar Haraldsson vid med egna spaningar tillsammans med en kollega.
Dramat är fokuserat till en och samma plats under en begränsad tid, vilket gör berättelsen väl sammanhållen samtidigt som spänningen hålls vid liv. Upplösningen blir dramatisk men slutar samtidigt i ett slags antiklimax för Haraldsson och hans kollegor. Vad de uppdagar vil andra tysta ned.
Per Sjöswärd har ett tydligt budskap med sin thriller. Han vill, genom sina gestalter, föra en debatt om säkerhetsläget i Sverige med en åsikt att vi är alldeles för passiva och naiva. Författaren har bred erfarenhet av sitt ämne".

Länstidningen Östergötland, Bo Bäckman, 15-08-21

"Det pågår skumma saker på Lidingö och i det omgivande vattnet. En ungdomskamrat till en kriminal-polis i Stockholm följer händelserna och dokumenterar dem. Rapporterna som han skickar till Säpo och den militära underrättelsetjänsten tycks inte tas på allvar. Vad han tror är så kallade spionbrevlådor i ett stäng- sel, grodmännen som byts av och andra händelser kanske är illavarslande tecken. När han en dag hittas död så börjar polisvännen forska vidare i det hela.

Upplägget i Per Sjöswärds nya bok "...som om ingen-ting hänt" liknar en traditionell spionhistoria, men med stor betoning på liknar. Det här är faktiskt en betydligt allvarligare historia än så. Att boken är väl underbyggd av fakta och händelser från vårt eget land ger en oro- ande dimension som bär vittnesmål om det Per Sjöswärd menar, en riskabel aningslöshet i vårt samhälle, inte minst på de beslutande nivåerna.

För Per Sjöswärd är dock frågan mycket större än när-varon av ubåtar. - Bokens handling utspelar sig på 1980/90.talet, men det här är sådant som kan hända om fan är lös.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. ... som om ingenting hänt
  2. +
  3. Döden går på visning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Döden går på visning av Anders De La Motte, Måns Nilsson (pocket).

Köp båda 2 för 429 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »