Västmanland i lågor : en reportagebok om några dagar i slutet av juli och början av augusti 2014 - dagar som för alltid skall stå i glasklart minne hos västmanlänningarna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2015-07-18
Förlag
Kontrast Förlag
Dimensioner
290 x 221 x 23 mm
Vikt
958 g
ISBN
9789163786532

Västmanland i lågor : en reportagebok om några dagar i slutet av juli och början av augusti 2014 - dagar som för alltid skall stå i glasklart minne hos västmanlänningarna

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-07-18

Slutsåld

Några dagar i slutet av juli och början av augusti 2014, skakades Västmanland. Den största skogsbranden i mannaminne härjade i länet och den fick katastrofala följder. 13 100 hektar mark, mestadels skog, brann upp, människor förlorade, inte bara sin skog, utan också sina hus, en man omkom och en annan brännskadades svårt. Först efter cirka nio månader ansågs branden vara helt släckt men hos människorna i de branddrabbade områdena kommer såren att ta lång tid att läka. Journalisterna Jan Å Johansson och Maire Martel, vilka själva bor i det branddrabbade området, tar oss med på en spännande reportageresa i brandens spår.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Västmanland i lågor : en reportagebok om några dagar i slutet av juli och början av augusti 2014 - dagar som för alltid skall stå i glasklart minne hos västmanlänningarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Min favorit bok
  Inga-Lill Gustafsson, 21 oktober 2015

  Jag tyckte om att läsa boken. Den fick mig att inse hur stor denna brand var.
  När man tittade på vissa bilder kunde man nästan känna hettan från elden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Sören Wibe : fritänkare och vägbrytare

  Jan Å Johansson

  Sören Wibe var ledargestalt och frontfigur i kritiken mot det svenska medlemskapet i EU och den namnkunnigaste socialdemokraten bland de som verkade för att bilda opinion mot att euron skulle införas som svensk valuta. Detta är en vänbok till Söre...