En sagolik gåva : från sagostund till läsglädje (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2015-10-14
Förlag
Lyxo
Originaltitel
En sagolik gåva - från sagostund till läsförståelse
Dimensioner
215 x 215 x 10 mm
Vikt
462 g
SAB
F:do
ISBN
9789163790263
En sagolik gåva : från sagostund till läsglädje (inbunden)

En sagolik gåva : från sagostund till läsglädje

Inbunden Svenska, 2015-10-14
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En av de viktigaste gåvorna föräldrar kan ge sina barn är språket. Utvecklingen börjar redan på skötbordet och forskning visar att föräldrar kan göra stor skillnad. Resan är lång och ett viktigt mål är att utveckla en god läsförståelse, något som många barn kämpar med idag. Boken En sagolik gåva är en inspirationsbok för föräldrar och beskriver kortfattat med enkelt text och inspirerande bilder barns språkutveckling och på vilket sätt föräldrar kan göra skillnad. Boken visar hur lekfull samvaro, samtal och sagoläsning stärker barnens språkutveckling.
I boken presenteras också forskning som visar att goda läsare använder strategier för att förstå och ta till sig en text. Dessa strategier är viktiga nycklar till läsförståelse och nyfikenhet för de skrivna ordet. För att de yngre barnen på ett lekfullt sätt ska lära sig strategier har författarna skapat Bokkamraterna, sex roliga figurer som karaktäriserar olika strategier. Genom samtal och rollspel lockas barnen till aktiv läsning som lägger grunden för läsförståelse, läslust och läsglädje. Bokkamraterna följer med boken som läskort.
Med boken En sagolik gåva debuterar läraren Maria Björsell och föräldern Anna-Lena Cockin som författare. Tillsammans har de på ett kreativt och lekfullt sätt vävt samman lärarens kunskaper och forskningens resultat med föräldrarollen i en önskan om att inspirera föräldrar till större engagemang. I förlängningen är deras förhoppning att fler barn ska utveckla ett rikt språk, en god läsförståelse och få uppleva sann läsglädje.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En sagolik gåva : från sagostund till läsglädje
  2. +
  3. Språket, kroppen och tankarna : introduktion till kognitiv semantik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språket, kroppen och tankarna : introduktion ti... av Anna Vogel (häftad).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »