Samarbetskoden : hur olika personligheter påverkar ledarskap, kommunikation och gruppklimat (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2015-12-18
Förlag
Vulkan
Dimensioner
205 x 138 x 10 mm
Vikt
397 g
SAB
Oaa
ISBN
9789163790744
Samarbetskoden : hur olika personligheter påverkar ledarskap, kommunikation och gruppklimat (häftad)

Samarbetskoden : hur olika personligheter påverkar ledarskap, kommunikation och gruppklimat

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2015-12-18

Slutsåld

Samarbetskoden handlar om hur människor med olika personligheter påverkar varandra.
Det är en bok för alla. Både för chefer och medarbetare.
Vardagliga samarbetssituationer illustreras på ett levande sätt.
Det är en bok med många praktiska exempel, som visar hur olika situationer kan trigga olika beteenden, beroende på ledningsstilar och personliga förutsättningar.
Läsaren får en möjlighet att testa sig själv i ett enkelt snabbtest som ringar in RONS-modellens fyra grundstilar. Dessa är Resultatjägare, Organisatör, Nytänkare och Samordnare. Vi har alla lite eller mycket av dessa roller.
Här beskrivs olika ledningsstilar och hur det är att leda olikheter. Beskrivningarna är underhållande och fulla av användbara iakttagelser.
Som medarbetare känner man igen olika sätt att vara. Och man får vägledning i hur man kan närma sig människor med olika personligheter om man vill nå fram till andra i en konstruktiv kommunikation.
Ett avsnitt behandlar hur olika personligheter formar sin vardag utanför jobbet och hur man på olika sätt hanterar sina livspussel, när man lever under samma tak.
Boken bygger på en vetenskaplig avhandling men är lättläst, roande och tankeväckande.
Samarbetskoden är matnyttig för alla som vill ha underlag för att reflektera över egen personlig utveckling och mellanmänskliga relationer, vare sig man är ledare, medarbetare, konsult, HR-specialist eller "vanlig" människa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Samarbetskoden : hur olika personligheter påverkar ledarskap, kommunikation och gruppklimat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. LÄS DEN!!!
  Aida Kalnins, 29 december 2015

  Önskar jag hade läst den här boken för länge sedan. Det hade hjälpt en hel del i min förståelse av min omvärld. Boken är systematisk, tydlig, och bjuder på många aha-upplevelser. Den är lättläst och man slår gärna upp den igen för att checka och analysera olika situationer som ibland varit obegripliga.
  Ha den lätt tillgänglig när du väl har läst den första gången!

 2. Oumbärlig!!!!
  Blomberg-Böhl, 25 december 2015

  Här får Du ett oumbärligt instrument att göra personbedömning av dig själv och dina medarbetare. På ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt beskrivs de olika personlighetstyper som du har att bedöma. Börja med dig själv, ta till dig och låt resultatet bli ett avstamp hur du relaterar, interagerar med dina chefer och medarbetare.
  RONS har kokat ner det mesta av hittills utgiven litteratur inom ämnet till att bli "State of the Art". I varje HR-chefs och chefs verktygslåda!

Visa alla 2 recensioner