Julens vänner : 82 procent av svenskarna gillar julen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2015-10-15
Förlag
Vulkan
Dimensioner
200 x 150 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
Mzaj
ISBN
9789163791871
Julens vänner : 82 procent av svenskarna gillar julen (inbunden)

Julens vänner : 82 procent av svenskarna gillar julen

Inbunden Svenska, 2015-10-15

Slutsåld

Julens vänner är fylld med ovärderliga fakta och tips både för de som gillar julen (82 procent), och för de som dissar den (17 procent). Siffermaterialet bygger på en färsk Sifo-undersökning, men boken innehåller dessutom julberättelser och massor av jultips för dig som är julfirare, julgillare, julstylare, julmakthavare, julförberedare, julgransskakare, julnomad eller rentav juldissare. Du får också steg-för-steg råd som gör nytta för både julälskare och julhatare. Vill du till exempel få alla på din gata att dansa långdans på julafton finns en ingående beskrivning i boken.

Konsumtionshysteri och stress till trots gillar de flesta julen, och för att få julstämning behövs egentligen bara tre saker: en doft, en smak och ett ljud. Den som vill få allt i ett värmer glögg över en sprakande brasa, och låter sig sedan väl smaka av den kryddiga drycken.
Andra om boken
Jörgen Hammenskog lektör på BTJ skriver bland annat så här om Julen vänner i BTJ-häftet nr 2, 2016:
"Julen är den kanske viktigaste familjehögtiden i Sverige. Men vad vet vi egentligen om julen? Den som alltid undrat men inte fått svar, kan ta sig en titt i Maria Stenbergs grafiskt inbjudande bok Julens vänner."

"Statistik presenteras på ett trivsamt och grafiskt illustrativt tilltalande sätt. Layouten är skapad för att man skall kunna dyka ner litet överallt. Pepparkaksbrunt och julgransgrönt är bokens grafiska profil. Texterna är personliga och lättsamma."
Cecilia af Jochnick skriver bland annat så här VF Näringslivs decembernummer 2015:
"När jag läser Julens vänner vacklar jag mellan att känna mig som en sann julvän och helt alienerad. Frågan är om det spelar någon roll... vad som spelar roll är att Maria Stenberg låtit göra en enkät om julfirande i Sverige och sedan hur vi gör nuförtiden i sin bok. Dessutom skriver hon om sin egen julfanatism - en sann julvän dricker tydligen glögg till midsommar. Det är informativt, humoristiskt och välskrivet."
Maria Stenberg jobbar med kommunikation och älskar julen. På Karlstads universitet skapade hon första papperspersonaltidningens julnummer på en Macintosh SE. På reklambyrån Ord&Bild var hon bland annat ansvarig för julhälsningarna. Under åren på Ericsson, som sedan blev Tieto, utvecklades kunskaperna om julledarskap och hur man planerar för att få ihop två olika familjekulturer. (Det kallas i företagsvärlden fusion.) I Karlstads kommun jobbade hon tillsammans med de ansvariga för Värmlands största julgransskakning. Numera har hon ett eget företag där det finns en julgran året om.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »