Sommarens bästa pocketerbjudande
Systrarna Brontës värld (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2016-02-10
Förlag
Angria AB
Översättare
Anna-Karin Malmström Ehrling, Per Ove Ehrling
Medarbetare
Warner, Simon (foto)
Dimensioner
250 x 250 x 13 mm
Vikt
831 g
SAB
Gez Brontë
ISBN
9789163792809
Systrarna Brontës värld (häftad)

Systrarna Brontës värld

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-02-10
196
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
De tre systrarna Brontë - Charlotte, Emily och Anne - växte upp på prästgården i Haworth. Det var där, på randen till Yorkshires karga hedlandskap, som de skrev några av den engelska litteraturens mest minnesvärda och högst älskade romaner. Boken ger en bild av systrarnas liv i Haworth, berättar om familjen och skildrar den värld de levde i. Den sätter in deras dikter och romaner i sitt sociala och historiska sammanhang, beskriver hur kritiken mottog dem och hur utvecklingen efter deras död har gjort Haworth till en världsberömd litterär vallfartsort. Boken är rikt illustrerad med unika bilder från arkiven på Brontë Parsonage Museum och med stämningsmättade fotografier från Haworth och det omgivande landskapet.

Läsaren får en fängslande inblick i hur författarna till Jane Eyre, Svindlande höjder och Främlingen på Wildfell Hall levde och verkade.

ANN DINSDALE är chef för samlingarna på Brontë Parsonage Museum i Haworth, West Yorkshire, med världens största samling av Brontëminnen. Hon skriver och föreläser om systrarna Brontës liv och är speciellt inriktad på de sociala förhållandena vid mitten av artonhundratalet i Haworth.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Systrarna Brontës värld. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderas!
    Nadja, 15 september 2016

    Mycket bra information om allt och alla kring Brontë-systrarna, full med foton och bilder, som kanske kan bidra till att förstå mystiken som omger dem.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Systrarna Brontës värld