Den stillsamme spionen i Bromma (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-12-18
Förlag
Vulkan Bokförlag
ISBN
9789163795015
Den stillsamme spionen i Bromma (e-bok)

Den stillsamme spionen i Bromma (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-12-18

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
De 25:e juni 1963 anhölls flygöversten Stig Wennerström på Riksbron i centrala Stockholm. Han visade sig vara Sveriges ojämförligt störste spion genom tiderna. Under lång tid lämnade han ut topphemliga försvarshemligheter till Sovjetunionen. En avhoppad sovjetisk spion hade tidigare tipsat den Svenska säkerhetstjänsten om att Sovjetunionen hade två högt uppsatta spioner i Sverige. I Moskva hade de kodnamnen ÖRNEN och GETINGEN. De kände inte till varandras spioneri. Wennerström erkände att han var Örnen.

Kvar i skuggan fanns sannolikt Getingen. Han avslöjades dock aldrig. En av Sveriges toppdiplomater ådrog sig Säpos intresse, men utredningen lades ner. Som homosexuell, vilket i det närmaste var straffbart vid den tiden, blottade han sig för utpressning.

DEN STILLSAMME SPIONEN I BROMMA handlar inte om diplomaten. Getingen är i denna berättelse en fiktiv statssekreterare i försvarsdepartementet som anser sig göra en ideell insats för det av kriget svårt sargade Sovjetunionen. Han lämnar ut all viktig information om Sveriges hemliga spel under täcket med Nato. Händelserna utspelar sig under det kalla krigets dagar runt 1950.

Peter Hökenhammar är pensionerad universitetslärare inom området IT & Management. Detta är hans debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Hökenhammar