Hur låter bokstaven? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
60
Utgivningsdatum
2016-10-19
Upplaga
1
Förlag
Prolingus
Medarbetare
Wahlström, Kari (form)
Illustratör/Fotograf
Åsa Gustafsson
Dimensioner
300 x 310 x 20 mm
Vikt
857 g
SAB
Fc
ISBN
9789163795480
Hur låter bokstaven? (inbunden)

Hur låter bokstaven?

(26 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-10-19
269
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En helt ny typ av ABC-bok med ljud - en bra start i läsinlärningen!

Att lära sig bokstavsljuden är grunden i att lära sig läsa. Det är ju det vi behöver göra för att koppla ihop bokstav med språkljud och sedan få ihop det till ord. Ändå handlar de flesta ABC-böcker om att lära sig vad bokstäverna heter istället för hur deras ljud låter.

I den här fiffiga ABC-boken får man höra hur bokstavsljuden låter genom att trycka på knappen till varje bokstav. Genom att hänga med och titta på bilderna får man samtidigt se hur ljuden kan se ut. Då blir det lättare att komma ihåg dem. Och vips så är man ett steg närmare att kunna läsa.

Idén till boken bygger på forskning kring läsinlärning. Den visar att barn som tidigt lär sig kopplingen mellan bokstav och språkljud får bättre förutsättningar att lära sig läsa. Boken är framtagen av logopeden Susanna Cabander.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hur låter bokstaven?
 2. +
 3. Lär dig skriva! : bokstäver och ord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lär dig skriva! : bokstäver och ord av Jan Magnusson (häftad).

Köp båda 2 för 326 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Hur låter bokstaven?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Toppen övningsbok för de minsta att härma ljud!

  Jätte rolig bok och inspererande tyckte min 1-åriga dotter A att härma och hitta ljuden med munnen med stöd av mamma som med läser och härmar kan man även se hennes mun och försöka efter. Även pilla mamma i mun med mina fingrar och känna. Sätta handen framför munnen och känna på bokstavsljuden genom exempelvis att det blåser i handen, vid någon bokstav vad händer i nästa bokstav. Samtidigt väldigt roligt att få trycka på bokstavsknapparna och lyssna, peka på bilder och prata om saker, aktivit... Läs hela recensionen

 2. Rolig och lärorik! Självinstruerande
  Barnboksfamiljen, 22 december 2018

  Boken med tillhörande ljudmodul har ett extremt pedagogiskt upplägg och ett tydligt syfte att träna alfabetet med tillhörande bokstavsljud. Min erfarenhet är att bland de äldsta barnen i förskolan så finns det ofta en extrem nyfikenhet kring bokstäver och en ambition att lära. Min I (5 år) har älskat denna boken under hela året den stått i vår bokhylla. Boken är perfekt för det som är skaparnas syfte och jag tycker det är perfekt med en stor bredd av barnlitteratur där syftet med litterature... Läs hela recensionen

 3. Fantastisk ABC-bok
  Lisa L, 3 december 2018

  Denna bok är helt fantastisk! Den är rolig och interaktiv och har fina bilder som lockar barnet att lära sig. Den bygger dessutom på forskning om hur barn lär sig läsa. Ett måste i alla barnbokhyllor!

 4. Inspirerande bok som lär på nytt sätt
  Helena Andersson, 29 november 2018

  Kul och inspirerande ABC-bok som lär barn hur bokstäverna låter. Ger en bra skjuts in i läsningen. Min son (4 år), som inte varit så intresserad av bokstäver tidigare ljudar med i bokstavsljuden och sitter länge och bläddrar i boken. Rekommenderas!

 5. Toppenbok!
  M J I, 29 november 2018

  Mitt barn har haft stort utbyte av denna bok och hon tycker att den är kul. Hon sitter ofta med den och försöker härma bokstavsljuden. Mitt barn är 3,5 år. Kan varmt rekommendera boken.

 6. Ljudets volym

  Föräldrarna - och jag- till mitt 3.6 åriga barnbarn tyckte att ljudet var för låg. Kanske behöver inläsaren tala lite mer långsamt

 7. 4,5åring

  Mitt ban med verbal dyspraxi är perfekt för denna bok. Han övar flitigt och sitter med den som underhållning när vi åker bil

 8. Abc
  A. L, 27 mars 2017

  Rolig bok för min 3-åring som gör att han gärna hämtar boken själv och sitter med den. Plötsligt blev bokstäver intressanta.

 9. En härlig ABC-bok!
  Lillan, 23 november 2016

  En rolig bok där man får upptäcka bokstavsljuden på ett nytt och modernt sätt!. Roligt för barnen att få trycka på knapparna, lyssna och härma! Dessutom har boken underbara bilder i härliga färger!

Visa alla 9 recensioner

Bloggat om Hur låter bokstaven?