Boken om Väven : byggandet av en ny plattform för kultur, handel och upplevelser i Umeå, där människor och idéer vävs samman (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2015-12-21
Upplaga
1
Förlag
North Chapter AB
Dimensioner
265 x 232 x 26 mm
Vikt
1428 g
SAB
Icd
ISBN
9789163795978
Boken om Väven : byggandet av en ny plattform för kultur, handel och upplevelser i Umeå, där människor och idéer vävs samman (inbunden)

Boken om Väven : byggandet av en ny plattform för kultur, handel och upplevelser i Umeå, där människor och idéer vävs samman

Inbunden Svenska, 2015-12-21
390
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Boken om Väven är en bok om byggandet av en ny plattform för kultur, handel och upplevelser i Umeå, där människor och idéer vävs samman.

I boken får man ta del av hela den långa resan av Vävens tillblivelse - från Umeås historia som sjöfarts- och järnvägsstad, till ett modernt kultursamhälle, från de tidiga idéerna om stadens utveckling och visionerna om nya mötesplatser, till djärva oprövade partnerskap, från arkitekternas tolkning av Umeå som stad i de första utmanande skisserna, till den krävande tidsaspekten och den rekordkorta men högt kvalificerade byggprocessen. Väven öppnade i november 2014, samma år som Umeå bar epitetet Europas kulturhuvudstad.

Kärnan i bokens historia utgörs av människorna som gjorde det möjligt; visionärerna, entreprenörerna, arkitekterna, byggledarna, drömmarna, snickarna, ingenjörerna, mätteknikerna, kranförarna, historikerna, stadsplanerarna, medborgarna, kulturarbetarna - ja alla de tusentals människor som skapat denna väv av stål, betong, tusentals kilo glas, envishet, drivkraft, konstnärlighet, kompetens och professionalitet.

Parallellt med dessa berättelser vävs hela den unika byggprocessen in och hur program- och gestaltningsarbetet gav form och innehåll åt huset. Som guldtrådar i berättelsen vävs citat, poesi, associationer, fotografier, sidospår och framtidstro in. Alla dessa små och stora beståndsdelar nästlas ihop, tråd efter tråd, stycke för stycke. Till en bok om Väven.

Boken ges ut av Väven i Umeå AB och distribueras av förlaget North Chapter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Boken om Väven : byggandet av en ny platt...