Höstgärningar : tre berättelser (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2016-11-17
Upplaga
1
Förlag
Qvisten Förlag
Medarbetare
Westergren, Mattias (form)
Dimensioner
216 x 145 x 33 mm
Vikt
587 g
SAB
Hc
ISBN
9789163797996
Höstgärningar : tre berättelser (inbunden)

Höstgärningar : tre berättelser

Inbunden Svenska, 2016-11-17
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hagvik är ett slumrande litet samhälle som inte åstadkommer särskilt mycket väsen. Den lätt sömniga tillvaron rullar på utan större dramatik - tycks det. Men under ytan tränger de oläkta såren fram. Där finns konfrontationer, besatthet och utsatthet.

Romanen "Höstgärningar" utgörs av tre berättelser som alla utspelar sig i den lilla småländska orten Hagvik.

Hagviks hjälte, Karl Hammarberg, är på väg till sin barndomsby för att delta i skolans femtioårsjubileum. Det är samtidigt trettio år sedan han var ankare i det lag som tog sig till semifinal i Vi i femman - en sensation som gjorde Hagvik rikskänt.

Karl är orolig, ser inte alls fram emot alla återseenden. Under jubileet och den efterföljande klassåterträffen kommer gamla konflikter upp till ytan. Men den värsta konfrontationen återstår - den med hans far, Harald Hammarberg.

Altermans spiral, det är titeln på författaren Adam Milewskis nya bokprojekt. I ett ruffigt hus i Hagvik sjunker han allt djupare in i sitt projekt tills han, i likhet med sin romanfigur, börjar balansera på gränsen mellan förnuft och galenskap.

Stormen är på väg. Den river, klöser och förstör allt som står i dess väg. Keramikern Maria Nilsson kurar i sin ensamma stuga utanför Hagvik. När ovädret tilltar under den sena kvällen slumrar hon i sin soffa, men vaknar när hon hör ljud utanför sin dörr. Någon är där ute, någon som som tycks vara i desperat behov av hjälp.

Jan Stenqvist är journalist på dagstidningen Barometern. Han har tidigare gett ut romanerna "Vålnader och Skuggor", "Under ytan" och "Vredens flod" samt medverkat som medförfattare i "Bibeln II" (Roos&Tegnér).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Höstgärningar : tre berättelser
  2. +
  3. Vålnader och Skuggor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vålnader och Skuggor av Jan Stenqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Stenqvist