Fysik i vätskor och gaser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Teach Support
Antal sidor
390
Utgivningsdatum
2018-08-22
Förlag
Lunds universitet, Media-Tryck
Dimensioner
210 x 150 x 25 mm
Vikt
800 g
ISBN
9789163798269
Fysik i vätskor och gaser (häftad)

Fysik i vätskor och gaser

Häftad Svenska, 2018-08-22
314
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Enda ändringen i denna version är att boken nu trycks i ett lite större format.

En kursbok för universitet och högskolor i grundläggande termodynamik och lite flödesmekanik. De första kapitlen behandlar, i tur och ordning, temperatur, värme och tryck. Därefter följer ideala gaslagen, reala gaser, vätskor och ytenergi. I ett kapitel om strömmande vätskor och gaser härleds Bernoullis ekvation som sen används för att beskriva ett antal tillämpningar.

Värme, arbete och inre energi sätts samman i termodynamikens första huvudsats (energiprincipen) och termodynamikens andra huvudsats ger förutsättningen för en värmemaskin. Carnotprocessen används för att beräkna ideal verkningsgrad hos värmemaskiner och Stirlingmotorn får fungera som praktiskt exempel. Kretsprocesser används också för att förklara funktionen hos kylskåp, frys, luftkonditionering och värmepump.

Efter ett avsnitt med statistisk mekanik slutar framställningen med en genomgång av värmeöverföring via ledning, konvektion och strålning.

I slutet av varje kapitel finns övningsexempel av två typer, dels konceptuella frågor som ska träna fysikaliskt tänkande och dels uppgifter som kräver matematiska beräkningar. Båda övningstyperna är försedda med facit och ledningsdel.

Göran Jönsson är docent i Atomfysik vid Lunds Universitet. Som undervisare har han flera gånger blivit utsedd till Årets Lärare på olika ingenjörsprogram vid Lunds Tekniska Högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fysik i vätskor och gaser
  2. +
  3. Mekanik II - Partikelsystem, stel kropp och analytisk mekanik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mekanik II - Partikelsystem, stel kropp och ana... av Nicholas Apazidis (kartonnage).

Köp båda 2 för 830 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Göran Jönsson