Mamma till ett yrväder (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2016-03-03
Upplaga
1
Förlag
J.A.M Produktion
Medarbetare
Söderberg, Carina (form)
Illustratör/Fotograf
Johanna Salenius Sandstrak
Dimensioner
230 x 157 x 7 mm
Vikt
200 g
ISBN
9789163799020
Mamma till ett yrväder (häftad)

Mamma till ett yrväder

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-03-03
210
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Någonstans på vägen från skapelsens begynnelse till födelsen har du förärats med en överdos av välvilja, kreativitet, charm och ett piggt intellekt. Så pass, att det är lite för mycket. Du är född med en turbohjärna. Och alla känslor är förstärkta, intill tröttsamhet.
Allt du upplever och allt du känner kan bli dig övermäktigt. För när du är arg är du heligt förbannad. När du är glad är du himlastormande överlycklig. När du är ledsen rämnar hela din tillvaro. När du trivs glittrar dina ögon ikapp med alla solar i hela universum. När du älskar svämmar ditt hjärta över. Och när du blir arg blir dina ögon svarta som sot och mörkrets epicentrum kan skönjas från det allra djupaste inom dig ...

"Din intressanta bok berörde mig mycket.
Vi människor har ibland svårt att få ihop flera perspektiv på en gång, men du lyckas förtjänstfullt beskriva glädjen, kärleken, oron och tröttheten som man ibland kan känna när man lever nära en person med ADHD.
Jag tror att många närstående kan känna igen sig i texten och uppleva tröst, men det finns, precis som du beskriver, också många glädjeämnen.
Din bok kommer att bidra till minskad stigmatisering av personer med ADHD och deras närstående i samhället. Det är ett mycket välkommet bidrag!"
Tatja Hirvikoski Docent, Leg. Psykolog, Specialist i Neuropsykologi, Forskare vid Karolinska Institutet, FoU-chef vid Habilitering & Hälsa i Stockholm

"Det var en mycket varm och fint skriven berättelse ur verkligheten. Jag skulle vilja ha din berättelse som undervisningsmaterial för både grundstudenter och för våra psykologstudenter, och även våra lärarstudenter.
Jag rekommenderar din varma och moderligt insatta berättelse om din son till alla som känner att de behöver en anhörigs syn på ADHD, och hur den kan se ut från en anhörigs synvinkel, både positivt och negativt. Jag tänker också på BUP där ditt bidrag kan vara ett underlag för föräldraträffar."
Siegbert Warkentin Psykolog, Läkare, Professor i psykologi/neurokognition

"Jag tycker att boken kan och bör sättas i händerna på alla! Det är en bok som ger hopp, och det behövs, samtidigt beskrivs svårigheterna och de motstridiga känslorna väl.
Det du skriver om lillasysters reaktioner är viktiga. Syskons upplevelser och hur de påverkas är en inte tillräckligt uppmärksammad situation.
Det är just böcker och engagemang från personer som du som kan förändra i samhället tror jag."
Lena Risö Överläkare Barn-och ungdomspsykiatrin

"Boken skildrar på ett personligt och kärleksfullt sätt hur vardagen kan te sej för ett barn med ADHD samt hur familjen kan påverkas.
En bra bok som kan vara till hjälp för såväl skolpersonal som föräldrar och syskon, även för personer som själva har ADHD.
Den borde även användas i utbildningssammanhang".
Stig-Arne Gustafsson Överläkare i Psykiatri, Handledare

"Jag blev djupt berörd av den kärleksfulla tonen och det vackra språket.
Boken är oerhört angelägen och min förhoppning är att den ska köpas in av skolorna. För alla barns skull måste skolan göra något radikalt för dessa barn. Vi måste ge dem en ärlig chans!"
Kärstin Hultman tidigare lärare och rektor

"Boken är mycket läsvärd, lättläst och skriven med värme. Lämplig för anhöriga, lärare och personal inom Barn- och Ungdomspsykiatrin."
Barbro Westerholm Riksdagsledamot, medlem av Socialutskottet samt Statens medicinsk etiska råd

Ann Allan är utbildad sång- och pianopedagog med ett förflutet som sångerska. Numera är hon verksam som författare, föreläsare, producent och pianopedagog.
Hon är ambassadör för Alzheimerfonden och ordförande i Monica Zetterlunds Minnesfond, och hon bloggar på Västerbottens Folkblad samt på sin hemsida www.annallan.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mamma till ett yrväder
  2. +
  3. Jag såg något i dina ögon, mamma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag såg något i dina ögon, mamma av Ann Z Allan (häftad).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann Allan

  • Jag såg något i dina ögon, mamma.

    Ann Allan

    Jag förlorade min mamma redan då hon var i livet. Mamma förlorade till och med sig själv. Hon förändrades, och blev en annan. Min mamma blev dement. Hon lämnade mig fast hon talade till mig, fast hon sjöng för mig, fast hon skrattade tillsammans m...