John Bauers sagovärld: För länge länge sedan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2002-08-01
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Carlsen AB
Medarbetare
Lundberg, Eva (red.), Villa, Daniela (red.), Lundeberg, Annika (red.)
Illustratör/Fotograf
John Bauer
Illustrationer
ill.
Dimensioner
287 x 222 x 17 mm
Vikt
864 g
SAB
Hc(s),u
ISBN
9789163824418
John Bauers sagovärld: För länge länge sedan (inbunden)

John Bauers sagovärld: För länge länge sedan

För länge, länge sedan-; sagor

Inbunden,  Svenska, 2002-08-01

Slutsåld

Minns trollen i Ville Vallareman, låt Skatan som fick salt på stjärten uppfylla dina önskningar och bli hänförd av den vackra svanprinsessan i Svanhamnen. En ny, vacker presentbok med tio sagor, skrivna av några av förra sekelskiftets mest folkkära sagoberättare. John Bauers naturromantiska och trolska bilder illustrerar alla sagor. Boken är en uppföljare till John Bauers sagovärld Det var en gång ... (2001).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Konstnären John Bauer (1882-1918) är mest känd för sina illustrationer till sagoböckerna Bland tomtar och troll.
I denna nya praktsagobok återges flera av de vackraste sagorna från dessa böcker. Boken är full av John Bauers förtrollande bilder och sagorna är berättade av flera av dåtidens främsta sagoberättare som Anna Wahlenberg, Helena Nyblom och Jeanna Oterdahl.

Denna presentutgåva är vackert komponerad, stor och generös till formatet, med svartvita kapitelvinjetter och stora utfallande färgbilder, kompletterat med bilddetaljer som blir till en spännande upptäcktsfärd i John Bauers suggestiva bildvärld.

Kom och möt trollen i Ville Vallareman, låt Skatan som fick salt på stjärten uppfylla dina önskningar och bli hänförd av den vackra svanprinsessan i Svanhamnen.
Luta dig tillbaka och njut av John Bauers sagovärld

John Bauer, hans fru och hans tvåårige son dog en plötsligt och alldeles för tidig död när ångbåten Per Brahe gick till botten en stormig natt på Vättern 1918. Av den fantastiska sagoskatt han efterlämnade har vi här sammanställt ännu en presentbok med de klassiska texterna och bilderna, med en ny vacker formgivning. En fortsättning på den mycket omtyckta John Bauers sagovärld, Det var en gång ...