Allt från början - från cell till människa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
61
Utgivningsdatum
2003-05-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Jonathan Lindström
Illustrationer
ill.
Dimensioner
267 x 253 x 13 mm
Vikt
445 g
SAB
Ueaa(yb)
ISBN
9789163826573
Allt från början - från cell till människa (inbunden)

Allt från början - från cell till människa

från urcell till människa

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2003-05-01

Slutsåld

Det allra första livet på jorden var litet och ensamt. Det var så litet att det bara var en molekyl som måste träffa andra molekyler för att tillsammans kunna bygga upp en cell. Från den cellen härstammar du och jag, Börje Salming, nyckelpigor och allt annat liv på jorden!Så småningom blev cellen ett slags enkelt konstruerad mask som blev en fisk som blev en groda som blev en reptil som la sina ägg på land. Ett tu tre började det dyka upp dinosaurier och däggdjur på jorden och se där: en halvapa! Nu går det undan! Snart (relativt sett) dök det upp helapor som tog över och halvaporna fick vara glada över att enbart jobba nattpass i framtiden ... Men skrattar bäst som skrattar sist: Aporna blev större och tyngre, svansen var mest i vägen och det blev trångt uppe i träden - man kanske skulle ta sig ner på marken, resa sig på bakbenen, klippa sig? Bli en människa? Jonathan Lindströms debut är en både lättsam och faktaspäckad bok om livets uppkomst på jorden och evolutionen för yngre barn. Författaren illustrerar själv sin text med synnerligen personliga, glada, generade och smarta celler, maskar, dinosaurier och halvapor som ser läsaren rakt i ögonen.Jonathan är arkeolog och arbetar på Historiska museet. Därutöver har han bl.a. medverkat i riksradions " Vetandets Värld" och SVT:s Nova. Du kan också prata med honom om forntida könsroller, bronsåldersmord i Uppland, astronomi, catering, livet som copywriter eller stridsyxekultur (NE band 17 s. 336 + bild s. 337).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Allt från början - från cell till människa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Allt från början - från urcell till människa

    Äntligen en vederhäftig bok om evolutionen för de yngsta! Arkeologen Jonathan Lindström tar oss med på en resa från livets uppkomst och slutar med den nakna apan: människan. Faktainnehållet är oklanderligt och de egenhändigt framställda humoristiska bilderna förhöjer läsupplevelsen.

    Faktamängden är aldrig påträngande. Likväl är exempelvis alla tre huvudhypoteserna om livets uppkomst inkluderade liksom uppkomsten av fåglar från dinosaurier och självklart däggdjurens specialiseringar. ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Allt från början - från cell till människa

Övrig information

Det allra första livet på jorden var litet och ensamt. Det var så litet att det bara var en molekyl som måste träffa andra molekyler för att tillsammans kunna bygga upp en cell. Från den cellen härstammar du och jag, Börje Salming, nyckelpigor och allt annat liv på jorden!Så småningom blev cellen ett slags enkelt konstruerad mask som blev en fisk som blev en groda som blev en reptil som la sina ägg på land. Ett tu tre började det dyka upp dinosaurier och däggdjur på jorden och se där: en halvapa! Nu går det undan! Snart (relativt sett) dök det upp helapor som tog över och halvaporna fick vara glada över att enbart jobba nattpass i framtiden ... Men skrattar bäst som skrattar sist: Aporna blev större och tyngre, svansen var mest i vägen och det blev trångt uppe i träden - man kanske skulle ta sig ner på marken, resa sig på bakbenen, klippa sig? Bli en människa? Jonathan Lindströms debut är en både lättsam och faktaspäckad bok om livets uppkomst på jorden och evolutionen för yngre barn. Författaren illustrerar själv sin text med synnerligen personliga, glada, generade och smarta celler, maskar, dinosaurier och halvapor som ser läsaren rakt i ögonen.Jonathan är arkeolog och arbetar på Historiska museet. Därutöver har han bl.a. medverkat i riksradions Vetandets Värld och SVT:s Nova. Du kan också prata med honom om forntida könsroller, bronsåldersmord i Uppland, astronomi, catering, livet som copywriter eller stridsyxekultur (NE band 17 s. 336 + bild s. 337).