Nelly Rapp-monsteragent, Monsterakademin (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nelly Rapp - monsteragent (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2003-04-01
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Carlsen AB
Medarbetare
Alvner, Christina
Illustratör/Fotograf
Christina Alvner
Dimensioner
210 x 151 x 12 mm
Vikt
255 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163826603
Nelly Rapp-monsteragent, Monsterakademin (inbunden)

Nelly Rapp-monsteragent, Monsterakademin

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2003-04-01

Slutsåld

Hannibal, en märklig släkting, bjuder på middag och Nelly Rapp måste följa med mamma och pappa till hans stora hus. På vinden väntar en överraskning: Monsterakademin, som ivrigt väntar på sin tionde elev. Nelly! Första boken i en serie mysläskiga äventyr för nybörjarläsaren, av författaren till LasseMajas detektivbyrå.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nelly Rapp-monsteragent, Monsterakademin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Nelly Rapp - Monsteragent
    Lina, 28 december 2014

    Min 6åriga dotter fick den i julklapp och älskar den. Vi delade upp den på två kvällar men hon hade mer än gärna läst hela i ett svep. Rekommenderas!

  2. Toppenbra
    Tina Lundgren, 23 oktober 2014

    Vår 6 åring älskade den och jag tyckte om att läsa den för henne. Lagom spännande! Nu önskar hon sig fler i julklapp

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Nelly Rapp-monsteragent, Monsterakademin

Övrig information

Nelly Rapp måste följa med mamma och pappa på middag hos Hannibal, en märklig farbror som inte hört av sig på länge, men nu gärna vill träffa sin lilla släkting. Det är något mystiskt med honom, och när hans betjänt lurar upp Nelly och hennes hund London på vinden, börjar hon bli rädd. Och ännu räddare blir hon när ljuset slocknar och en hand drar in henne i ett rum. Handen visar sig tillhöra Lena-Sleva, läraren på MonsterAkademin, som ivrigt väntat på sin tionde elev. Nelly och hennes hund London dras in i ett äventyr där de ställs öga mot öga med en blodtörstig vampyr - som dessutom har tandvärk! Detta är bara ett av de många prov som hon måste gå igenom för att bli antagen till Monsterakademin, skolan som utbildar monsteragenter! Nelly får lära sig att känna igen och bekämpa skrämmande varelser, utan att själv bli offer för sin rädsla. Som fullfjädrad agent lurar hon och London upp hela spök- och monstervärlden genom att använda sig av de tre L:en: lugn, lärdom och list. Alla barn (och många vuxna) tycker det är läskigt med spöken och monster. Ändå är det så svårt att låta bli dem. Vi vill egentligen inte höra talas om ämnet, men kan ändå inte låta bli att lyssna till hårresande historier eller kika mellan fingrarna när det går en rysare på teve. Böckerna om Nelly Rapp tillfredsställer just behovet av mysläskig läsning för nybörjarläsaren, det är lite läskigt men mest mysigt. Christina Alvners illustrationer fångar berättelsernas grundstämningen på kornet. Hennes figurer är just läskiga och samtidigt oerhört komiska. Martin Widmark har tidigare skrivit två pusseldeckare om LasseMajas Detektivbyrå (ill. Helena Willis), nominerade till Spårhunden för årets bästa barn- och ungdomsdeckare 2002. Han debuterade 2000 med bilderboken Att fånga en tiger (ill. Joakim Lindengeren).