Så blev jag till (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2004-08-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Mervi Lindman
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
268 x 197 x 10 mm
Vikt
300 g
SAB
Vnd,u
ISBN
9789163827778

Så blev jag till

(17 röster)  |   Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2004-08-01

SlutsåldI Så blev jag till får alla nyfikna barn ta del av det stora mysteriet om hur det kom sig att just "jag blev jag" och varför jag blev barn till just min mamma och pappa.

Katerina Janouch arbetar som journalist, författare och samlevnadsrådgivare. Nu har hon skrivit en bok som vänder sig till nyfikna och frågvisa yngre barn om ämnet "så blev jag till".

Var fanns jag innan jag var ett frö? Hur vet man vilka som ska bli mamma och pappa tillsammans? Hur görs en bebis? Hur får en bebis plats i magen bland pannkakor och hamburgare? Detta är några av de frågor som det förklaras och pratas omkring i en berättande text som "öppnar" för vidare diskussioner kring de olika ämnena med barnet.
Ämnen som adoption, provrörsbarn, extramammor och extrapappor tas också upp.

Författaren och illustratören besvarar och förklarar på ett pedagogiskt och humoristiskt vis, med text och bilder i ett perfekt samspel. Den finska illustratören Mervi Lindman har genomillustrerat Så blev jag till med varma och underfundiga bilder som får både barnet och den vuxne läsaren att fnissa tillsammans. Hon finns tidigare publicerad i Sverige med Siri och lille Felix, en humoristisk bilderbok med text av Tiina Nopola.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Så blev jag till. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Super!
  Richard , 24 september 2014

  Detta är en jätte bra bok som förklarar allt till våra nyfikna tjejer!
  Jag skulle rekommendera alla föräldrar att köpa denna bok.

 2. feg
  fredrika johansson, 22 juni 2014

  En feg skildring av barn mysteriet. Massa tjaffs som lätt kunde kortats ned till något enlklare. Typiskt sexologer som skall krångla till det.

 3. Det enda som saknas är exempel på regnbågsfamiljer....
  Sofia, 8 januari 2014

  Det enda som saknas är exempel på regnbågsfamiljer. Bra utgångspunkt för samtal. Mycket uppskattad av vår fyraåring, särskilt den fantasifulla illustrationen av provrörsbefruktning.

 4. Jättefin bok med bra förklaringar, får läsa den varje...
  My , 29 augusti 2013

  Jättefin bok med bra förklaringar, får läsa den varje kväll nu :) jag blev tom lite rörd när jag läste den... Det mesta man vill veta om hur man blir till, finns med i boken och den är väldigt lättläst.

 5. Fega som vi var visste vi inte hur vi skulle förklara...
  Desirée Borgström, 6 juni 2013

  Fega som vi var visste vi inte hur vi skulle förklara för Alicia 4 år hur hon & lillebror blev till eller hur de kom ut, eller hur kommande kusinen som är en provrörsbebis utan pappa kom till... men boken hjälpte oss :)

 6. Det finns bättre...
  Carina, 22 april 2007

  Det finns bättre böcker om hur barn blir till. Det här går som katten kring het gröt och det kan man ju lika gärna göra själv ;-). Både barnen och jag tyckte bättre om Håkan Bråkan och Bebismysteriet som på ett lätt och humoristiskt sätt talar om vad som händer. Det var lätt att själv berätta vidare när barnen frågade mer. Jag har två flickor 6 & 8 år, rätt ålder att berätta för oss.

 7. Okomplicerat om barn!
  Provrörsmamman, 4 maj 2006

  En mycket bra bok som enkelt och okomplicerat tar upp barnets tillblivelse, även ett provrörsbarns. Det hela blir avdramatiserat. Det är en bra bok att använda när frågorna börjar komma och det kan vara svårt att förklara. Den passar även ganska små barn, som fyraåringar. Bilderna är roliga, också!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Katerina Janouch