Fakta i Närbild: Vikingar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Fakta i närbild
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2003-05-01
Upplaga
Ny uppl.
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Lars G Holmblad
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The Complete Adventure of Peter Rabbit
Medarbetare
Anderson, Peter (fotograf), Hildebrandt, Gabriel (fotograf)
Illustratör/Fotograf
Simone End, Andrew Nash
Illustrationer
ill. (huvudsakligen i färg)
Dimensioner
285 x 220 x 8 mm
Vikt
315 g
SAB
Kb.2,u
ISBN
9789163829390
Fakta i Närbild: Vikingar (häftad)

Fakta i Närbild: Vikingar

Häftad,  Svenska, 2003-05-01

Slutsåld

I serien Fakta i Närbild finns nu över 30 titlar som omfattar varsitt ämne som presenteras ingående och intresseväckande med hjälp av fascinerande fotografier och saklig text i nära samspel. Nu utkommer ett urval av de mest populära av dessa titlar i ett praktiskt häftat format och med nya fräcka omslag. Texten är något nyreviderad och dessutom finns nu fyra nyskrivna kapitel med kompletterande information, ordförklaringar, besöks- och webbadresser. De flesta av böckerna i serien finns också utgivna som talböcker

.

I "Fakta i Närbild: Vikingar" får läsaren följa vikingen i fotspåren. Boken som är rikt illustrerad berättar om vikingatiden, vilka vikingarna var och varifrån de kom och hur de levde.Varje kapitel omfattar ett uppslag och behandlar de mest skilda företeelser i vikingasamhället, som exempelvis vikingen som krigare, upptäcktsresande, hantverkare, jordbrukare, samhällsskicket och gudaläran. Men läsaren får även veta hur kvinnor och barn levde under den här tiden, vad de åt och och hur de begravde sina döda. Mängder av färgfoton visar upphittade, utgrävda föremål som vapen, smycken, skepp, redskap och husgeråd. Nygjorda vikingakläder, kartor och nybyggda modeller av hus och skepp ger goda inblickar i ett samhälle vars hantverksskicklighet och krigskonst under tre-fyra århundraden blev både fruktade och beundrade.

Texten är skriven av Susan Margeson, vikingaexpert och arkeolog vid museet i Norwich. Lars G Holmblad på Historiska museet i Stockholm har faktagranskat texten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

I serien Fakta i Närbild finns nu över 30 titlar som omfattar varsitt ämne som presenteras ingående och intresseväckande med hjälp av fascinerande fotografier och saklig text i nära samspel. Nu utkommer ett urval av de mest populära av dessa titlar i ett praktiskt häftat format och med nya fräcka omslag. Texten är något nyreviderad och dessutom finns nu fyra nyskrivna kapitel med kompletterande information, ordförklaringar, besöks- och webbadresser. De flesta av böckerna i serien finns också utgivna som talböcker.I Fakta i Närbild: Vikingar får läsaren följa vikingen i fotspåren. Boken som är rikt illustrerad berättar om vikingatiden, vilka vikingarna var och varifrån de kom och hur de levde.Varje kapitel omfattar ett uppslag och behandlar de mest skilda företeelser i vikingasamhället, som exempelvis vikingen som krigare, upptäcktsresande, hantverkare, jordbrukare, samhällsskicket och gudaläran. Men läsaren får även veta hur kvinnor och barn levde under den här tiden, vad de åt och och hur de begravde sina döda. Mängder av färgfoton visar upphittade, utgrävda föremål som vapen, smycken, skepp, redskap och husgeråd. Nygjorda vikingakläder, kartor och nybyggda modeller av hus och skepp ger goda inblickar i ett samhälle vars hantverksskicklighet och krigskonst under tre-fyra århundraden blev både fruktade och beundrade. Texten är skriven av Susan Margeson, vikingaexpert och arkeolog vid museet i Norwich. Lars G Holmblad på Historiska museet i Stockholm har faktagranskat texten.