Vi leker att du är en katt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2007-07-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Charlotte Ramel
Dimensioner
305 x 225 x 10 mm
Vikt
420 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163830976
Vi leker att du är en katt (inbunden)

Vi leker att du är en katt

Inbunden Svenska, 2007-07-01

Slutsåld

Vad händer när barnen får leka i fred? Här är det tre syskon som stänger barnkammardörren om sig. Storasyster och Mellanbarnet drar med sig Lillebror in i en slingrande, vindlande lek bortom tid och rum.

Allt som är intressant ur det lilla barnets perspektiv prövas i leken. Olyckor och eldsvådor, att leka sjuksköterska, hittebarn, veterinär, prins och katt. Rollerna fördelas raskt, Lillebror måste alltid vara den systrarna bestämmer att han ska vara. Ena stunden handlar det om ömsint omhändertagande, nästa blir behandlingen mer brysk. Men allt är ändå bara på låtsas och när lillebror vägrar att vara dumma prinsen mer är leken slut. De blir vanliga barn igen och går ut i köket där en riktig mamma och pappa sitter och äter en alldeles vanlig frukost.

Den infallsrika texten illustreras på ett härligt innovativt sätt: serieformen åskådliggör de snabba rollfördelningarna och de glidande övergångarna mellan lek och verklighet, medan stora helsidesbilder visar barnen djupt inne i sin lek. Författaren, som inte längre lever, får inte uppleva hur fantastisk denna bok blev till slut efter många års arbete. Men det får vi! Många barn och deras vuxna kommer att känna igen sig i och glädjas åt denna vilda och roliga berättelse, som tar barn och barns lek på fullaste allvar.

Charlotte Ramel har illustrerat mängder av barnböcker - bl.a. av giganter som Lennart Hellsing, Barbro Lindgren och Ulf Stark - och hittar ständigt nya uttryckssätt. Helena Dahlbäck kallades för en glädjeskrivare när hon fick Nils Holgersson-plaketten 1995. Hon hann skriva ett tjugofemtal barnböcker som främst skildrade vardagslivets inre dramatik på ett mitt-i-prick-språk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Dahlbäck