Karius och Baktus (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
42
Utgivningsdatum
1994-12-01
Upplaga
12
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Ulf Peter Hallberg
Originalspråk
Norska
Originaltitel
Eating Well for Optimum Health
Medarbetare
Eriksson, Martin (form)
Illustratör/Fotograf
Thorbjörn Egner
Dimensioner
200 x 140 x 7 mm
Vikt
166 g
SAB
uHce,Hdb=c,u
ISBN
9789163831782
Karius och Baktus (kartonnage)

Karius och Baktus

(80 röster)  |  Läs 12 recensioner
Kartonnage, Svenska, 1994-12-01
149
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En oförglömlig barnboksklassiker om tandtrollen Karius och Baktus som bor i pojken Jans mun. Jan borstar sällan tänderna, därför känner sig både Karius och Baktus väldigt trygga i hans mun tills de en dag bestämmer sig för att bygga ut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Karius och Baktus
 2. +
 3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Karius och Baktus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Aktuell för varje ny barngeneration
  mariamne (Åkarp), 19 oktober 2020

  Jag läste den en gång för mina barn och har nu gett bort den till alla nya barn inom bekantskapskretsen

 2. Söta tandtroll som satte spår!
  my.loved.books, 6 juli 2020

  Boken som gav mig mardrömmar när det var dags att gå till tandläkaren. Egentligen ganska konstigt då de bägge tandtrollen är ganska söta!

  I den här boken får vi träffa de två tandtrollen Karius och Baktus. De bor i en tand och den tanden ägs av Jan. Jan är en pojke som Älskar sötsaker och det är precis därför de båda tandtrollen "hyr" en tand av Jan.

  Men en dag får Jan nog och frågan är vad som kommer hända med de bägge "hyresgästerna" då?

  Ett bok som förklarar på... Läs hela recensionen

 3. En favorit
  Bokdjungeln , 8 februari 2019

  Flickorna tycker att denna bok är riktigt bra. Boken är pedagogisk och förklarar varför man bör borsta tänderna, vilka produkter som man inte ska äta allt för ofta och hur det känns att få hål i en tand. Mina föräldrar läste boken för mig när jag var liten och jag tycker fortfarande att den är bra. Bilderna är kanske inte helt up to date men jag gillar dom ändå. Jag tycker absolut att man kan läsa denna för barn som inte tycker att det är särskilt kul att borsta tänderna. Vissa vuxna bör ocks... Läs hela recensionen

 4. Nja
  Annika (Sundsvall), 24 augusti 2016

  Vi läste den en gång och min dotter har inte velat läst den igen. Den är informativ men har väldigt tråkiga illustrationer.

 5. Underbar
  Dli, 17 maj 2016

  En av de mest pedagogiska böcker som finns om hur och varför man ska sköta sina tänder. Alla våra fyra barn har lärt sig sköta tänderna med hjälp av Karius och Baktus. Språket är underbart !

 6. Bra
  Kamila , 29 mars 2016

  Bra början om vuxna vill lära små barn att ta bra hand om sina tänder. Lite rolig bok som barn kan tycka om, rekommenderar läsa om och om igen.

 7. 3,5-åringen älskar den
  LK, 9 oktober 2015

  Själv tycker jag språket i boken känns ålderdomligt och konstigt och flyter inte så bra när man läser, men dottern verkar älska boken och vill att vi läser den om och om, så jag tror att det är ett jättebra betyg.

 8. Barnen förstår budskapet!
  Anna, 23 februari 2015

  Min 5åring och 7åring borstar tänderna som aldrig förr!
  En perfekt bok som är mycket pedagogisk och lite lagom läskig!
  Fungerar verkligen!

 9. Sedelärande rysare i humoristiska hängselbyxor
  Annette Jensen, 4 november 2014

  En klassiker jag minns från att jag var liten. Hade glömt hur spännande en femåring finner den; inte bara sedelärande alltså.
  Att det sedan är en "kapitelbok" fick mitt barn att känna sig "stor".
  Annette

 10. Historien är jättebra och alla barn borde läsa den....
  madeleine odgren, 13 november 2013

  Historien är jättebra och alla barn borde läsa den. Det som drar ner betyget är illustrationerna som inte på långa vägar kan jämföras med de fantastiska fantasieggande illustrationer som denna bok hade när jag själv var liten.

 11. Rätt berättad så blir det inte sagan om den elaka...
  Johan, 24 augusti 2013

  Rätt berättad så blir det inte sagan om den elaka tandborsten... Dottern snart 4 år älskar boken iallafall! Lite gammal men fortfarande bra...

 12. Klassiker!
  Kicki, 27 augusti 2002

  Definitivt en "must have" för små barn!
  Fantasirik historia, fina bilder och definitivt nåt som gör att barn förstår VARFÖR man ska borsta sina tänder. Hade den själv som liten, och tänker nu berika mina barns liv med tandtroll : )
  Helt klart ett bra presenttips till barn med föräldrar från 60- och 70-talet!

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Thorbjörn Egner

 • Klas Klättermus

  Thorbjörn Egner

  18 visor om Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen: Spelmansvisa, Klättermusvisa, Mickel Rävs visa, Visan om räven, Klättermusens vaggvisa, Nötplockarvisa, Jösse Bagare, Pepparkakebagarns visa, Ekorrbarnens polkagalopp, Farmos visa...

Övrig information

Det var en gång en pojke som hette Jan. Jan hade en massa tänder som han sällan borstade. Därför passade hans mun särskilt bra för de små tandtrollen Karius och Baktus. De kände sig alldeles trygga långt borta från alla tandborstar, och Jan åt massor av godis som trollen levde gott på.

Men trots denna harmoniska tillvaro, eller kanske just på grund av den, beslöt sig Karius och Baktus för att bygga ut. Baktus ville inte bo i den mörka kindtanden längre, han längtar efter en ljus balkong i en hörntand i överkäken istället ...

Författarens avsikt var nog att få barn att vara rädda om sina tänder, men de flesta av oss tycker mest synd om de stackars tandtrollen som byggt så fina hus och sedan blir så grymt bortspolade från sina hem. Hur som helst blev det en oförglömlig barnboksklassiker!