Petters och Lottas jul (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
1995-11-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Dimensioner
305 x 243 x 10 mm
Vikt
450 g
SAB
Hc,u,uHc
ISBN
9789163832017
Petters och Lottas jul (inbunden)

Petters och Lottas jul

Bilderbok

(19 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 1995-11-01
146
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Tidlös saga av Elsa Beskow. Petter och Lotta heter de två barnen som bor hos tant Grön, tant Brun och tant Gredelin. Snart är det jul och det blir förstås ett rysligt fejande och stökande. Men också en riktigt spännande julafton!

Elsa Beskow (1874-1953) är en av Sveriges mest kända bilderboksskapare. I generation efter generation har hon fängslat barn med sina varma, trygga, roliga, spännande och vackra böcker som finns utgivna på 14 språk världen över.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Petters och Lottas jul. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En klassiker som håller än!
  Jan Anders Wallander, 3 januari 2018

  De gamla klassikerna är tidlösa och roar säkert även dagens barn. En fin högläsningsbok, underbart skriven och illustrerad av Elsa Beskow.

 2. Stämningsfull bok
  Maria Rytters, 6 januari 2017

  Ett tips, läs boken tillsammans med det/de barnbarn som skall besöka Kungliga Operan för att se balettföreställningen Petter och Lottas jul med musik Nötknäpparen. Bra förförståelse . Självklart är boken väl värd att läsa även utan ett besök på Operan.

 3. En äkta glädjespridare!
  Anni, 10 maj 2014

  En fantastiskt vackert illustrerad bilderbok som visar julfirande i gamla tiders Sverige. Här får vi julbockens historia framförd, samtidigt som författarinnan visar på givandets sanna glädje.

  Boken vänder sig främst till barn i åldern 3-6 år, men det här är en bok som tål att plockas fram inför många, många jular och uppskattas säkerligen lika mycket av läsare i alla åldrar och ur alla generationer.

  En äkta glädjespridare och den perfekta julklappsboken!

 4. Johan T
  Johan T, 12 februari 2014

  Elsa Beskows böcker är alltid läsvärda med en fin komposition mellan text och bild. En bok som ger en utmärkt skildring av 1800-talet och som därför kan läsas av alla, inte bara barn.

 5. Att få ta del av en sådan fin bok, med så mycket...

  Att få ta del av en sådan fin bok, med så mycket värme, lite dramatik och spänning. Att flyttas tillbaka till en annan tid, kan betyda mycket idag.

 6. Det blev en uppskattad julklapp till en 5-åring. Dessa...
  Britt Paulsén, 22 april 2013

  Det blev en uppskattad julklapp till en 5-åring. Dessa fantastiska bilder och denna jul från gången tid sätter i sanning ett barns fantasi i livlig verksamhet.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Elsa Beskow