Tomtebobarnen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
1995-04-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Elsa Beskow
Dimensioner
295 x 240 x 10 mm
Vikt
451 g
SAB
uHc.03,Hcf(yb),Hc.03,u
ISBN
9789163832574
Tomtebobarnen (inbunden)

Tomtebobarnen

bilderbok

(36 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 1995-04-01

Slutsåld

Tidlös saga av Elsa Beskow om den lilla tomtefamiljen som bor mitt inne i skogen. Skogen är full av spännande äventyr - men också av faror. Då är det tur att man har en modig far!

Elsa Beskow (1874-1953) är en av Sveriges mest kända bilderboksskapare. I generation efter generation har hon fängslat barn med sina varma, trygga, roliga, spännande och vackra böcker som finns utgivna på 14 språk världen över.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Tomtebobarnen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bilderboksklassiker
  Morpheus, 5 februari 2018

  Elsa Beskow var en gång den stora inom svensk barnlitteratur, och hennes vackert illustrerade böcker, ofta på rim och med tydliga sensmoraler, var länge standarden för hur en barnbok skulle se ut.
  Sen kom 45-revolutionen med flera kreativa och lätt anarkistiska författare som Tove, Astrid och Lennart Hellsing, vars verk i jämförelse är väldigt annorlunda.

  Jag trodde därför när jag läste om Tomtebobarnen att jag skulle finna den fin om än en smula småtrist, men jag blev tvärtom fö... Läs hela recensionen

 2. En bok som borde finnas i varje hem
  En mormor och mormorsmor (Hemma), 18 december 2015

  En bok till vårt ofödda barnbarn. Eftersom den gamla boken redan fått ny ägare får den ersättas av en ny.
  Bilderna i boken är även de gjorda av Elsa Beskow och helt fantastiska.

 3. En bra julklapp till mitt yngsta barnbarn. Elsa Beskow...
  Tina Romlin, 17 januari 2014

  En bra julklapp till mitt yngsta barnbarn. Elsa Beskow är en underbar författare och Tomtebobarnen är en bok som passar både stora och små.

 4. Boken är en julklapp till mitt barnbarn. Han blir...
  Tarja Niemi, 26 november 2013

  Boken är en julklapp till mitt barnbarn. Han blir säkert glad över den då bilderna är fina och texten är på rim som han tycker om.

 5. Tomtebobarnen
  Annika Backis, 10 oktober 2011

  Under hela min tidiga barndom reste jag med min mor varje kväll till en förtrollad sagovärld. En sagovärld skapad av Elsa Beskows fantastiska bilder i alla hennes nu klassiska verk. Men den bok som lever starkast kvar i minnet är berättelsen om Tomtebobarnen. De detaljrika och fantasifulla bilderna gav mig möjlighet att vandra med barnen i deras förtrollade skog, och liksom de gunga gungbräde med älvorna. Berättelsen är skapad som en konstnärlig helhet, då bokens förtrollande bilder ackompanj... Läs hela recensionen

 6. Tidlöst vacker!
  Evelina, 18 juli 2005

  En av många vackra berättelser av Elsa Beskow! Boken läste min mamma många gånger och jag fick aldrig nog av bilderna och berättelsen. En saga jag självklart kommer att läsa för mina barn. Vad som också är bra är att den är skriven på rim, vilket underlättar läsinlärningen hos barnet. Boken är ett skönt avbrott från dagens hysteriska tecknade serier och tillhör absolut kategorin barnboksklassiker!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Elsa Beskow