Tintin 1: Tintin i Sovjet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tintins äventyr (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2004-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Carlsen bokförlag AB
Översättare
Björn Wahlberg
Originalspråk
Franska
Originaltitel
Tintin au pays des Soviets
Illustratör/Fotograf
Hergé
Illustrationer
ill.
Dimensioner
290 x 220 x 10 mm
Vikt
520 g
SAB
uHci
ISBN
9789163840289

Tintin 1: Tintin i Sovjet

reporter på "Petit Vingtieme"

av Hergé
(11 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2004-01-01

Slutsåld

Den 10 januari 1929 publicerades den första seriesidan ur Tintins äventyr i Sovjet i den belgiska tidningen "Le Petit Vingtieme" och en klassiker var född. Serien skapades av den belgiske serietecknaren Hergé (pseudonym för Georges Remi), som levde 1907-1983. Allt som allt blev det 23 äventyr som tog Tintin och hans vänner över hela jordklotet och ända till månen. Lagom till 75-årsjubileet den 10 januari 2004 utkommer de sex första äventyren i serien, i en helt ny översättning av tintinkännaren Björn Wahlberg, som även gjort den digitala textningen. Hela serien kommer äntligen att utges i kronologisk ordning och från nummer sju och framåt är utgivningstakten ett album per månad fr.o.m. april 2004. Utgivningen av Tintins äventyr i Sverige påbörjades 1960-1962 då Bonniers gjorde ett försök att utge fyra inbundna böcker. Detta fungerade emellertid inte alls, och det dröjde ända till 1968 då Illustrationsförlaget (senare Carlsen/if) påbörjade sin albumutgivning som visade sig bli en succé. Under åren som gått har serien sammanlagt sålt i snart 5,3 miljoner exemplar i Sverige, och vissa av albumen har tryckts i 26 upplagor! I världen ligger den totala försäljningssiffran någonstans runt 200 miljoner exemplar och serien har utgivits i 70 länder på 60 språk. I sitt första äventyr, "Tintin i Sovjet", reser journalisten Tintin och hans hund Milou till Sovjet för att avslöja hur kommunismen egentligen fungerar. Halsbrytande scener avlöser varandra utan någon röd (!) tråd, men här är enda gången vi får se Tintin skriva en artikel, medan Milou får smak för whisky ... Detta var det enda äventyr som Hergé aldrig tecknade om, förmodligen för att det var ett rent beställningsjobb som han inte var helt förtjust i att göra. Det är alltså det enda tintinäventyret helt i svartvitt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tintin 1: Tintin i Sovjet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Häftigt att läsa Tintin igen! På högstadiet plöjde jag...
    Jeanette, 11 november 2013

    Häftigt att läsa Tintin igen! På högstadiet plöjde jag igenom alla Tintinböckerna och de var ju sååååå spännande. Efter 25 år är det lika roligt att läsa Tintin, men spänningen har mest övergått till ett visst mått av munterhet.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Tintin 1: Tintin i Sovjet

Övrig information

Tintin och hans hund Milou reser till Sovjet för att avslöja hur kommunismen egentligen fungerar. Tintin skriver sitt livs enda artikel, och Milou får smak för whisky ...