Tintin 11: Enhörningens hemlighet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tintins äventyr (del 11)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
62
Utgivningsdatum
2004-09-01
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Carlsen bokförlag AB
Översättare
Björn Wahlberg
Originaltitel
Le secret de la licorne
Illustratör/Fotograf
Hergé
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
295 x 220 x 5 mm
Vikt
260 g
SAB
uHci
ISBN
9789163840371

Tintin 11: Enhörningens hemlighet

av Hergé
(14 röster)
Häftad,  Svenska, 2004-09-01

Slutsåld

Här hittar du de hittills utgivna titlarna i nyutgivningen av Tintin!

Tre små fartygsmodeller, en epidemi av fickstölder, mystiska antikvitetshandlare, ett märkligt slott som ruvar på en hemlighet ... När kapten Haddock berättar om sin legendariske förfader, herr Francois de Hadoque, faller bitarna på plats. Och det visar sig att Tintin och Milou är en sagolik sjörövarskatt på spåren. I "Enhörningens hemlighet" inleds en fantastisk skattjakt med tre parallella historier som skickligt vävts samman och som avslutas i nästföljande album "Rackham den rödes skatt".

Tintins äventyr skapades av den belgiske serietecknaren Hergé (pseudonym för Georges Remi), som levde 1907-1983. Allt som allt blev det 23 äventyr som tog Tintin och hans vänner över hela jordklotet och ända till månen. Den 10 januari 2004 fyller Tintin 75 år och detta firas stort med att hela serien ges ut i en helt ny översättning av tintinkännaren Björn Wahlberg, som även gjort den digitala textningen. Serien kommer äntligen att utges i kronologisk ordning och de första sex äventyren utkommer i april. Därefter är utgivningstakten ett album per månad. Först 1968 påbörjade Illustrationsförlaget (senare Carlsen/if) sin albumutgivning av Tintins äventyr som visade sig bli en succé. Under åren som gått har serien sammanlagt sålt i snart 5,3 miljoner exemplar i Sverige. I världen ligger den totala försäljningssiffran någonstans runt 200 miljoner exemplar och serien har utgivits i 70 länder på 60 språk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hergé

Övrig information

Tre små fartygsmodeller, en epidemi av fickstölder, mystiska antikvitetshandlare, ett märkligt slott som ruvar på en hemlighet ... Tintin och Milou är en sagolik sjörövarskatt på spåren!