Dödshuset : mysteriet från stenåldern (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2007-09-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Jonathan Lindström
Dimensioner
227 x 235 x 10 mm
Vikt
380 g
SAB
uJ.11
ISBN
9789163841736
Dödshuset : mysteriet från stenåldern (inbunden)

Dödshuset : mysteriet från stenåldern

Inbunden Svenska, 2007-09-01

Slutsåld

Se en video med Jonathan här >>

Ett dödshus är precis så läskigt och spännande som man i sin vildaste fantasi kan tänka sig!
Enligt författaren Jonatha Lindström är dödshuset han grävde ut vid tant Sivs sommarstuga några mil från Stockholm dessutom världens finaste stenåldersfynd. Med dödshuset som utgångspunkt får vi veta hur stridsyxingar och andra kulturer levde i Sverige och Europa för ca 4000 år sedan. Dödshuset berättar mycket om vad man trodde skulle hända efter döden och vad som var viktigt i de levande människornas liv utöver yxor ...
Boken är helt illustrerad i färg och visar oss tydliga detlajer från fynden i och runt huset, kartor och glada, fundersamma eller yxhackade människor. Det blir en mycket levande och medryckande historiebok, tänkt för 9-12-åringar, men passar självklart för alla som är intresserade av ämnet!
Jonathan Lindström har tidigare kommit ut med två genomillustrerade faktaböcker, ""Allt från början - från urcell till människa"" (2003) och ""Allt om universum - stjärnor, galaxer och kosmiska mysterier"" (2005), bilderboken ""Hajpuss"" (2005) och barnboken ""Råttans skelett"" (2006). Trots de olika ämnena genomsyras de alla av författarens smittande lust att berätta och förklara och hans unika förmåga att göra knepiga saker begripliga för oss andra.
"" <...> han ritar och berättar så att universum blir både fattbart och svindlande, en blandning mellan aha-upplevelser och haha-upplevelser."" (Dagens Nyheter om ""Allt om universum""), ""En riktig höjdare, som en rysare."" (M Magasin om ""Råttans skelett"").
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Dödshuset : mysteriet från stenåldern