Eldens gåva (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Stall Norrsken (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2005-09-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Ollmark, Lena (medf.)
Illustratör/Fotograf
Åsa Ekström
Illustrationer
ill.
Dimensioner
175 x 115 x 12 mm
Vikt
240 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163842993
Eldens gåva (häftad)

Eldens gåva

Häftad, Svenska, 2005-09-01

Slutsåld

En helt ny slags bok! En svenskproducerad "manga" med svenska upphovsmän! "Eldens gåva" är en textbok av Noomi Hebert och Lena Ollmark med rikligt insprängda mangasidor och illustrationer av den unga och begåvade mangatecknaren Åsa Ekström.

Möt coola Åse, snälla och omtänksamma Andrea, charmiga men klumpiga Joakim, och vilda, smarta Vera. Möt också deras hästar, det svara fullblodet Västanvind, den jättelika shirehästen Avalanche, ponnyn Hot Flame och islänningen Moldi.
 Handlingen utspelar sig i nordligaste Lappland, i en omgivning som består av vackra fjäll med glaciärer och sprakande norrsken. Här lär gänget känna varandra och som av en händelse råkar de ut för en magisk ceremoni som egentligen är avsedd för en samisk nåjd, en schaman. De fyra elementens krafter och dolda talanger överförs av misstag till huvudpersonerna och deras hästar, och hissnande äventyr följer. Hur ska de kunna bemästra sina krafter och samtidigt leva ett normalt liv?

"Eldens gåva" är den första delen i serien "Stall Norrsken" och är ett magiskt hästäventyr som uppmanar till sträckläsning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Eldens gåva

Övrig information

Åse, Andrea, Joakim och Vera älskar hästar. De har precis lärt känna varandra och av en händelse hamnar de i en magisk ceremoni omgivna av Lappländska glaciärer och sprakande norrsken. Här överförs de fyra elementens krafter av misstag till dem och deras hästar och det är upptakten till ett fantastiskt och hissnande äventyr.
Första delen i serien Stall Norrsken - något så ovanligt som en svenskproducerad manga!