Eragon (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Arvtagaren (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
526
Utgivningsdatum
2005-03-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Kristoffer Leandoer
Originaltitel
Eragon
Illustratör/Fotograf
Martin Bergström
Dimensioner
235 x 160 x 40 mm
Vikt
880 g
SAB
Hce,u
ISBN
9789163843686
Eragon (inbunden)

Eragon

Arvtagaren

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2005-03-01

Slutsåld

Läs det första kapitlet ur Eragon - Arvtagaren!

Första delen i en planerad fantasytrilogi. Bondpojken Eragon hittar ett blått föremål, som han först tror är en sten, men senare visar sig vara ett drakägg. Ur ägget kommer draken Saphira, de blir vänner och deras öden sammanlänkade.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Eragon. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läs den bara
  Eragon nörden simon, 11 februari 2007

  Den här boken fick mig nästan att gråta för att Eragon förlorar många nära och kära men vem ska jag inte säga!Men jag fattade inte första kapitlet men sen fick jag in det i min skalle och det ni ska få veta att han förvandlas från bondpojke till en mäktig drakryttare!
  Egentligen ska boken få hundra men men, livet är inte alltid rättvist.

 2. Spännande och intressant.
  Nattfrost, 20 januari 2007

  Jag är 21 år och har nu läst denna bok, och jag måste säga att för att vara en ungdomsbok är den riktigt bra! Med det sagt menar jag såklart inte att ungdomsböcker är dåliga, mer att de kanske inte ofta tilltalar en (?) vuxen person. Det var intressant att läsa om drakar, jag är inte fantasy-typen så har tidigare inte gjort den. Mycket bra och läsvärd bok för såväl ungdom som vuxen!

 3. Spännande
  Liam, 9 år, 28 september 2006

  Eragon var väldigt spännande att läsa. Det fanns mycket saker som var intressanta även om de inte var sanna. Det handlar om en fattig bondpojke som hittar ett ägg. Ett drakägg. Han blir en drakryttare.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Eragon

Övrig information

När den fattige bondpojken Eragon hittar ett blått drakägg förändras hans liv. I ägget finns drakungen Saphira, och Eragon och Saphiras öden vävs samman för alltid.
Christopher Paolini, som bara var 15 år gammal då han skrev Eragon, har på kort tid blivit publicerad världen över. Vilket inte alls är förvånande: hans Eragon är ett fantastiskt fantasyäventyr fyllt av mystik, drakar, alver, passion och strider mellan ont och gott.