Monster i mörkret (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Stora monster och lilla monster (del 3)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
1
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Áslaug Jónsdóttir
Dimensioner
285 x 155 x 10 mm
Vikt
300 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163849107
Monster i mörkret (inbunden)

Monster i mörkret

Inbunden Svenska, 2007-08-01
149
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är kväll och det är mörkt. Lilla monster är alldeles ensam hemma och väldigt nöjd med det!     Men då hörs något på taket ... och vad är det som krafsar?! Och nu bankar det på dörren! Åh, det är Stora monster! Vilken tur – han är inte rädd för någonting! Utom möjligen odjur ... Om riktigt stora monster kan vara rädda för odjur kanske odjur också är rädda för något, man kan kanske skrämma tillbaka?    I den tredje boken om lilla monster och Stora Monster handlar det alltså om att vara mörkrädd. Men framförallt handlar det om att verkligen ge läsaren en nyckel till hur man kan komma över sin förlamande skräck för det som kan lura i mörktet!
Texten är nedslipad till en klar och tydlig kärna av författarna Kalle Gëttler, Rakel Helmsdal och Áslaug Jónsdóttir. Áslaug gör också de färgstarka illustrationerna. I just denna bok har hon skapat spänning utan att använda ett klassiskt smygande och skrikande i mörker. Istället har till exempel de inbillade farorna formen av ljust gröna siluetter. Tanken är ju att ge mod och hopp för små mörkrädda läsare och då är det ju bra om inte boken i sig ger upphov till nya skräckfantasier. Men Áslaugs monster blir aldrig menlösa! Sagt om de två tidigare böckerna: ”Text och bild är i perfekt symbios.” (Bibliotekstjänst), ”Den här boken kommer garanterat att bli en favorit hos många barn.” (Norrtelje Tidning), ”[...] så långt ifrån den sockersöta barnboken man kan komma.” (Östgöta Correspondenten), ”[...] en hisnande upplevelse bara att bläddra sig genom boken.” (Kristianstadsbladet).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Monster i mörkret
  2. +
  3. Stora monster gråter inte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stora monster gråter inte av Kalle Güettler, Rakel Helmsdal, Áslaug Jónsdóttir (inbunden).

Köp båda 2 för 306 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Monster i mörkret