Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vemböckerna
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2006-07-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Stina Wirsén
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
180 x 175 x 8 mm
Vikt
178 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163850905

Vem bestämmer?

(25 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2006-07-01
102
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Här får vi möta nallen och nallens stora. När boken börjar sitter de i soffan och läser. "Titta! En liten nalle. Och en stor nalle. Dom läser. Det är mysigt."

Men redan i nästa bild börjar konflikten. "Nu är boken slut. Det är dags att sova. Så tycker stora. Nej, det är fel! Boken börjar bara om igen. Så tycker lilla." Och så här fortsätter det. Det ska sovas och på morgonen ska det ätas frukost och alla moment stöter på patrull. Lilla nallen tycker en sak och stora en annan. Det är ett givande och tagande från båda och på något sätt så reder de ut allt, trots bråk och många tårar.

Vem bestämmer? är en liten bok om stora känslor. På ett mästerligt sätt fångar Stina Wirsén i text och bild både det svåra och komiska i vardagssituationer. Boken vänder sig till de minsta barnen - den är enkel i sitt upplägg, men med stor finess och träffsäkerhet finner Stina Wirsén de små nyanserna som gör boken till ett mäktigt äventyr!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Vem bestämmer?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Igenkänning!
  Cia , 22 januari 2018

  Så himla uppskattad av både föräldrar och barn. Iallafall de 10 första läsningarna från som förälder...
  Vem Bestämmer egentligen? Och vad händer när både liten och stor försöker göra det? Underhållande och igenkänningsfaktorn är hög!

 2. Vuxenbok
  ANNA , 22 juni 2016

  Boken kanske är mest rolig för föräldrarna och innebär en tankeställare i hur man agerar och vem som bestämmer. känner mig dock tvungen att censurera delar av texten vid läsning för barn.

 3. Måste stå i barnets bokhylla
  misslagom, 22 februari 2014

  Ingen riktig modern barndom blir det utan den här boken. En äkta klassiker redan. Den har allt. Enkel och genial när den vänder på perspektiven.

 4. Underbara Stina gör det igen. Både jag och min...
  Louise, 15 oktober 2013

  Underbara Stina gör det igen. Både jag och min treåring har ett leende på läpparna när vi läser Vem-böckerna. Humor för både barn och vuxna på mycket hög nivå.

 5. - Dumma unge!
  Leah Alexandra, 3 januari 2012

  Stina Wirsén är genial; hennes illustrationer är begeistrande och inger precis rätt känsla - hon är mästare i skapa relationsdraman åt våra minsta. Efter att ha läst dessa böcker några gånger sitter min tvååring själv och berättar. Och med sådan passion! Om och om igen.

  Boken handlar om maktkampen mellan barn och vuxen. Vi möter Lilla nallen och Stora nallen som brottas och kompromissar kring läggdags och middagsbordet. Ibland tar tålamodet slut och grodor som "Dumma unge!" lämnar de... Läs hela recensionen

 6. Alldeles underbar!
  Alle, 7 december 2008

  Det här är vår absoluta favorit i serien.
  Sonen 3 år älskar den, han kan den utantill och vi läser den om och om igen. Jag rekommenderar den till alla jag känner :-)

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Stina Wirsén

Övrig information

Efter "Vems byxor"? och augustprisnominerade "Vem är arg"? kommer nu uppföljarna "Vem bestämmer"? och "Vem blöder"? i Stina Wirséns uppskattade serie böcker för de minsta små.
Och liksom i de tidigare böckerna handlar det om stora känslor. Vem bestämmer hur man ska göra och vad gör man när någon slår sig