Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
David & Larissa (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2006-03-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Katarina Strömgård
Illustrationer
ill.
Dimensioner
182 x 132 x 18 mm
Vikt
260 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163850950
Antikvariat Blå Spegeln (kartonnage)

Antikvariat Blå Spegeln

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2006-03-01
119
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"David & Larissa" är en ny bokserie av succéförfattaren Martin Widmark, i dag en storfavorit hos både barn och kritiker för sina böcker om LasseMajas Detektivbyrå och monsteragenten Nelly Rapp. Nu blir det spänningsläsning med naturvetenskaplig inriktning för en lite äldre målgrupp. Huvudpersonerna dras in i historier som ställer dem inför existentiella frågor om liv, död, åldrande, tid, moral och den senaste DNA-teknikens möjligheter. Den drivna och mångsidiga illustratören Katarina Strömgård, som hemtamt rör sig i både historiska och nutida miljöer och sago- och fantasyvärldar, har gjort de uttrycksfulla illustrationerna (en per kapitel), som fångar karaktärer och miljöer på kornet.  
I den första boken har den 13-årige David just flyttat in hos Melkior, en vän till familjen som äger antikvariatet Blå Spegeln. Melkior är en sympatisk man som mest ordnar med sina gamla böcker om biologi och zoologi. Det passar David perfekt, som trivs bäst när han får vara i fred och fundera. Numera gillar han också att vara i Larissas sällskap, en smart och egensinnig tjej från Ryssland som dök upp den första skoldagen i 7:an.     En dag bryts de stilla rutinerna på antikvariatet då Melkior plötsligt är spårlöst försvunnen. David och Larissa hittar ett kodat meddelande som hjälper dem att ta upp jakten. Efterhand avslöjas mer och mer om Melkiors häpnadsväckande förflutna. Och när de djupt nere i en underjordisk sal, fylld av urgamla men levande exotiska djur, får se ett diplom på väggen, tror de knappt sina ögon: "Till Melkior Rasmussen för förtjänstfulla insatser", står det. Undertecknat: "Charles Darwin".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Antikvariat Blå Spegeln
  2. +
  3. Nåjdens sång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nåjdens sång av Martin Widmark (kartonnage).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Antikvariat Blå Spegeln. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Julklapps
    Christina Anderbjörk, 1 januari 2015

    Intervjuat mottagaren av min inköpta present: ett 11 årig barnbarn och hon tycker den var jättebra. Och jag tycker det är bra att ni finns på nätet så jag kan uppfylla barnbarnens önskningar. Farmor mormor som helst köper böcker i present.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Antikvariat Blå Spegeln

Övrig information

David & Larissa" är en ny bokserie med naturvetenskaplig inriktning av succéförfattaren Martin Widmark och den drivna illustratören Katarina Strömgård. David och Larissa tar upp jakten på en försvunnen antikvariehandlare, med kopplingar till Charles Darwin. Historien ställer dem inför existentiella och vetenskapliga frågor som rör liv och död.