Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Blodsarvet (del 3)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
668
Utgivningsdatum
2013-03-13
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Eriksson, Martin (form)
Dimensioner
235 x 165 x 50 mm
Vikt
1040 g
SAB
Hc
ISBN
9789163850974
Profetens tid (inbunden)

Profetens tid

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-03-13

Slutsåld

En profet som ständigt hotar, en åldrande konung och ett rike att hålla samman och beskydda! Henrik Larssons mäktiga fantasyepos avslutas i den tredje delen i serien "Blodsarvet". Kärlek, svek och gastkramande spänning - Profetens tid är en våldsam hyllning till fantasy i George R.R. Martins anda.

Karl Solhand och hans tigrar härjar i söder och det främmande folket från Västanbergen har fått en ny gud och ledare - Aluir - som hetsar sina tillbedjare att invadera Nordland. En trött och plågad Erik Krigarhjärta försöker driva angriparna på flykten när hans följe blir överraskade av ett bakhåll. Övermannade måste de fly hals över huvud, men med sig har de den mystiska bergskvinnan, Stormöga, som låter dem förstå att striderna bara börjat ...

Gränserna mellan gott och ont börjar upplösas, vem är vän och vem är fiende? Och vad är rätt och fel att göra när du inte längre har något val?

Henrik Larsson jämförs med de riktigt stora i fantasygenren och inte utan anledning! Hans två tidigare böcker i serien - Krigarhjärta och Isöhäxan har hyllats för den fantastiska världen, inspirerad av nordisk mytologi, närvaron och den starka berättarrösten i Erik Krigarhjärta och den episka, klassiska fantasysagan som inte släpper sina läsare ur greppet.

Om Krigarhjärta:

"Romanen har intressanta uppslag som är fint genomförda och en genomtänkt mytologi och världsbild. Historien är välkomponerad och utmärkt berättad med stor detaljrikedom och åskådlighet. En mycket intresseväckande debut som även passar för vuxna läsare." Marie Louise Lindell, BTJ-häftet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Profetens tid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den sista boken i trilogin är lika spännande som...
  Linda, 20 augusti 2013

  Den sista boken i trilogin är lika spännande som böckerna innan. Boken är svår att lägga ifrån sig då det händer något hela tiden. Mycket bra skriven! Om du inte läst dessa böcker, ska du absolut göra detta. Du kommer inte att ångra dig. Hoppas författaren kommer ut med fler böcker.

 2. Brukar inte läsa fantasy men denna serie var kanonbra,...

  Brukar inte läsa fantasy men denna serie var kanonbra, speciellt de två första rekommenderas starkt. Ett tips, köp alla på en gång så kan du sträckläsa.

 3. Den här har jag väntat på hur länge som helst....
  Mona Blomster, 12 april 2013

  Den här har jag väntat på hur länge som helst. Äntligen... Nu är jag mitt i den och tycker den är jättehärlig. De var ett tag sen jag läste de tidigare böckerna, men konstigt nog sitter de kvar när man kommer in i historien igen.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Henrik Larsson