Parasit (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2007-03-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Lottie Eriksson
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
219 x 138 x 24 mm
Vikt
440 g
SAB
uHce
ISBN
9789163854132
Parasit (kartonnage)

Parasit

Kartonnage,  Svenska, 2007-03-01

Slutsåld

Världsmetropolen New York är för många intensiv, storslagen och bländande. Det finns dock en grupp individer som vet att staden innehåller ytterligare ett skikt. Under asfalten existerar nämligen en parallell värld som bebos av människor och djur som är smittade av parasiter. Olika grader av smitta råder och vid full nivå blir man vampyr. Huvudpersonen är lindrigt smittad och har därför blivit anställd av en topphemlig byrå, vars uppgift är att hålla stadens smitta under kontroll.

Detta är Texasfödde science fiction-författaren Scott Westerfelds andra roman, översatt till svenska. Han har rönt stora internationella framgångar och i Sverige är han kanske mest känd för sin ungdomsroman Ute/Inne, vilken behandlar modevärldens påverkan på människor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Scott Westerfeld

Övrig information

Under New Yorks asfalt existerar en parallell värld som bebos av människor och djur, smittade av parasiter. Olika grader av smitta råder och vid full nivå blir man vampyr... En thriller med övernaturliga inslag av science fiction-författaren Scott Westerfeld, som även givit ut ungdomsromanen "Ute/Inne" på svenska.