Ful (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
381
Inläsare
Lottie Eriksson
Utgivningsdatum
2008-01-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Lottie Eriksson
Originaltitel
Uglies
Dimensioner
220 x 140 x 30 mm
Vikt
540 g
SAB
uHce
ISBN
9789163855993
Ful (inbunden)

Ful

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2008-01-01

Slutsåld

I en värld där alla är extremt vackra, är det normala fult!Tally kan knappt vänta till sin sextonde födelsedag då hon blir Vacker. Sexton är när förändringen sker ? från motbjudande Ful till otroligt attraktivt Vacker. Den dag då man åker som i en katapult rakt in i det högteknologiska paradiset i stadens centrum där ens enda uppgift är att ha superkul! Om bara några veckor fyller Tally sexton ...   Men Tallys nya vän Shay är inte helt säker på att hon vill bli Vacker. Hon vill hellre försöka leva utanför staden. Myndigheterna erbjuder Tally det värsta tänkbara valet hon kan tänka sig: Hitta sin vän och förråda henne, eller aldrig blir Vacker. Tallys val förändrar hennes syn på världen för alltid.        Detta är första delen i en trilogi bestående av böckerna "Ful", "Vacker" och "Speciell".   I "Ful" möter George Orwells "1984" John Marsdens "Imorgon när kriget kom!". "Ful" är en uppslukande äventyrsroman om kärlek, miljöförstöring, skönhetsoperationer, normalitet och politisk passivitet. Den ställer på allvar frågan: Vill du att det här ska bli mänsklighetens framtid?
Scott Westerfeld har skrivit många science fiction-romaner och ett mindre antal ungdomsromaner. Både "Peeps" och "Ful" fanns med på American Library Associations lista över Best Books for Young Adults 2006. Twentieth Century Fox har köpt optionen att göra film av "Ful".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ful. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd bok! Den är annorlunda, och har en viss...
  Victoria , 14 maj 2013

  Mycket läsvärd bok! Den är annorlunda, och har en viss anspelning på science fiction. Dock är den inte överspelad och totalt overklig som många Sci Fi-böcker är. Världen som Scott Westerfeld har byggt upp speglar ändå en viss verklighet. Jag har streckläst den här boken, och tänker köpa Scott Westerfels andra böcker också. Rekommenderar boken verkligen!

 2. LÄSVÄRD!
  Malin, 25 mars 2012

  En mycket lärsvärd bok! Jag var tvungen att åka och låna del två direkt när jag läst klart den då den var så spännande och bra!
  Tycker också om det sätt den är skriven på.

  Jag blev förvånad över hur den var, trodde att den skulle vara en halvtaskig ungdomsbok, men den var faktiskt fruktansvärt bra. Håller på att läsa den tredje delen nu.

 3. Spännande
  kaka, 4 februari 2009

  Jag tycker boken var spännade att läsa från första början. Jag gillade att den var lite oförutsägbar, det var svårt att gissa sig till vad som skulle hända. Helt klart en bok värd att läsa! :D

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Ful