Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Drakriddare (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2009-03-06
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Westman, Malin (form)
Illustratör/Fotograf
Åsa Ekström
Dimensioner
215 x 150 x 12 mm
Vikt
322 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163859502
Tam tiggarpojken (inbunden)

Tam tiggarpojken

(23 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2009-03-06
110
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Läs ett provkapitel här>>

Föräldralöse Tam drömmer om att komma i kontakt med drakarna, som varje kväll passerar över den yttre stadsmuren där han bor. ?Tam, tiggarpojken? är den första delen i den nya serien "Drakriddare", för de lite yngre fantasyälskarna. Av författaren till den populära fantasyserien "Almandrarnas återkomst".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Tam tiggarpojken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läslusten väcks!
  Hennapenna, 29 oktober 2014

  Vår 9-årige son hade det trögt med läsningen länge. Vi hade svårt att hitta böcker som höll intresset för historien vid liv hela boken ut. Vi fick tips om serien om Tam och det blev en fullträff! Historien om den fattige pojken Tam är intressant att följa för 9-åringen, och inslaget att fantasi i form av bland annat drakar känns spännande och verkligt på samma gång. Just den här första boken i serien läste vi tillsammans (turades om att högläsa). Kapitlena är lagom långa och språket inte för ... Läs hela recensionen

 2. Inväntar reaktion från barnbarnet. Han har börjat läsa...
  Agneta Franzén, 7 januari 2014

  Inväntar reaktion från barnbarnet. Han har börjat läsa den men det tar nog tid eftersom han är 7 år och just lärt sig. Vissa kapitel läser vi högt.

 3. Min nioåriga pojke älskade den! Den satte fart på hans...
  Eva- Carin Mattsson, 11 juni 2013

  Min nioåriga pojke älskade den! Den satte fart på hans vilja att läsa. Vi kände för pojkens livsöde och hans önskan om att bli drakriddare. Boken har fantastiska mangabilder. Kapitlen är lagom långa och lockar starkt till att vilja veta mer hela tiden eftersom det är så spännande . Språket i boken är lagom utan att var för mycket tillrättalagt och den känns bra att både läsa själv som att läsa högt. VI ska definitivt köpa de andra också.

 4. Toppenböcker!
  Malin, 13 september 2010

  Min 8-årige pojke älskar böckerna om Tam. Han krånglade sig igenom den första under ganska lång tid. Den fängslade honom så att han drevs att fortsätta. Del 4-5 har han streckläst under några dagar. De här böckerna har verkligen fått fart på hans läsintresse!

 5. Spännande!
  Tina, 30 augusti 2010

  Vi läser böckerna för våran 8-åriga son och 6-åriga dotter. Båda vill höra mer och mer. Boken är lättläst så den passar även för barnen att öva högläsning ur. När det är pappas tur att läsa för barnen smyger jag mig ändå upp för att höra fortsättningen. Spännande bok om drakar och en pojke som älskar dem.

 6. Härlig fantasy för drakälskare
  Eva Lindberg Östberg, 7 oktober 2009

  Vi har läst de första 2 böckerna om Tam och min 7-åriga dotter älskar dem! Hon tjatar om fortsättningen (blir julklapp). För barn som tycker om eller älskar drakar, fantasi, spänning och mystik är detta fullträffar. Kille eller tjej spelar ingen roll. Detta är de enda böcker som kan konkurrera med hästböcker nu!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Jo Salmson