Gregs bravader (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Dagbok för alla mina fans (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2008-05-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Thomas Grundberg
Originaltitel
Diary of a Wimpy Kid
Dimensioner
220 x 136 x 25 mm
Vikt
440 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163860768

Gregs bravader

(42 röster)  |   Läs 15 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2008-05-01
169
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Pojkar skriver inte dagbok, eller? Hjälten i den här boken, Greg, gör i alla fall det. Och inte nog med det - han ritar fullt med bilder i den också. Det är mammans påhitt och han gör det motvilligt till en början. Men han har själv kommit på att denna loggbok, som han själv hellre kallar det, blir perfekt att sätta i händerna på journalisterna när han en gång i framtiden blir rik och berömd. För det kommer han att bli! Först ska han bara tackla tiden på mellanstadiet. I den här första boken i serien har ett nytt skolår precis börjat. Greg upptäcker att han numera får dela korridor med killar som är både större och styggare, och några som redan rakar sig. Själv hör han till en klenare sort, men vet precis hur han ska parera för att vinna cred utan alltför stor arbetsinsats - det gäller att bli lagom populär på skolan. När kompisen Rowley plötsligt klättrar förbi honom på popularitetsskalan får Greg bråttom att försöka vända kompisens nyvunna popularitet till sin egen fördel - med dråpliga konsekvenser.

Jeff Kinney, formgivare och spelutvecklare, berättar i en tät mix av text och bild om sin roliga och coola antihjälte. Boken, en form av serieroman, har fått lysande kritik och gjort en kometfärd upp på topplistorna sedan den kom ut i april i USA, ligger bl.a. etta på New York Times bestsellerlista sedan i augusti. Den har en bakgrund som välbesökt nätdagbok sedan 2004 på www.funbrain.com där den hittills besökts av 50 miljoner läsare, genomsnittet i är är 100 000 läsare per dag. Ytterligare fyra delar av bokserien är under produktion. Läs nyheter på www.wimpykid.com och författarens blog på www.gregheffley.blogspot.com.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Gregs bravader. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bokkommentar.
  Erik, 20 augusti 2021

  Festlig bok. Precis som alla andra. I långfilmen förekommer en tjej som heter Angie. Alla som läst boken när dom ser filmen vet att hon bara är med i filmen. Har man inte läst boken när man ser filmen vet man inte det. I boken har dom ett spökhus i källaren. Det saknar man i filmen. Men annars är det inget fel på boken och filmen.

 2. Roligt läsande

  Gustav 10 år:
  Vi har läst ganska många av Dagbok för alla mina fans och den finns på Netflix också om man vill kolla på den. Jag tror att det finns 15 böcker i serien och den är så rolig. Vissa saker blir pinsamma men den är mest rolig. Den är lättläst och jag har både läst själv och högt med pappa. Vi gillar att läsa dessa böcker tillsammans. Man kan läsa böckerna fristående men jag rekommenderar att ni börjar med första boken.

  Philip 8 år:
  Jag tycker också att serien är rol... Läs hela recensionen

 3. Har läst varje bok i serien två, tre gånger
  Boksvindel, 28 mars 2017

  Läser tillsammans med min son. Vi skrattar båda två. Väldigt kul att höra min sons analyser av Greg, Rowley och deras familjer. Deras relationer, personligheter, sätt att hantera det som händer. Böckerna skildrar en amerikansk medelklassvardag som är både lik och olik det liv vi är vana vid.

  Just denna är inte den allra roligaste i serien, men läser man en och gillar den så vill man fortsätta och läsa alla.

 4. För den ofrivillige läsaren
  Carina, 26 november 2015

  Jag har försökt få min brorson intresserad av böcker i hur många år som helst, utan framgång. Tills jag fick tips om den här bokserien. Min då 8-årige brorson slukade boken och älskade den! För första gången upptäckte han att det kunde vara kul att läsa och jag tror att en stor del beror på att boken är mer som en serietidning med bilder och "handskriven" text än bara sida upp och sida ner med maskinskriven tät text. Böckerna är fulla med humor och är lättlästa, och stoltheten som min brorson... Läs hela recensionen

 5. Mycket läsvärd både för barn och vuxna.
  Heléne Persson, 6 juni 2014

  Jag och min son läser den tillsammans, vi skrattar mycket samtidigt som vi diskuterar de olika händelserna och varför de uppstår, mycket rolig och läsvärd. Har köpt nästa bok också.

 6. Första boken sonen sträckläst
  MN, 25 april 2014

  Har du ett barn i andra klass? Köp den här till barnet. Så många små pojkar som sträckläser den här som sin första riktiga egna bok. Den är rolig, spännande och klurig, de kommer skratta åt Greg, känna med honom i hans misslyckanden och ivrigt fråga efter om det finns fler.

 7. nöjd dotter
  shapour tahmasebi, 1 april 2014

  jag köpte det till min 11 åriga dotter och hon älskade det.hon tjatar hela tiden för fler böcker av samma sförfattare. jag önskar jag hade köpt fler medan det var bokrea.

 8. Perfekt serie böcker för att få en 9-åring att hitta...
  Pia L, 18 november 2013

  Perfekt serie böcker för att få en 9-åring att hitta läslusten! Har testat flertalet olika författare, och en del går bra att lyssna till, men just de här böckerna har han velat läsa själv. Och undan går det!

 9. Vår 9-årige son, som har svårt att hitta böcker som...
  Lilla My, 3 augusti 2013

  Vår 9-årige son, som har svårt att hitta böcker som lockar honom till att läsa, läste den här boken med glädje! Bilderna är roliga också!

 10. Den var riktigt bra och skojig. Bra skriven och roliga...
  Monica L, 17 juli 2013

  Den var riktigt bra och skojig. Bra skriven och roliga illustrationer. Det är kul att den är skriven som en dagbok. Rekommenderar boken starkt.

 11. Underhållande bok med hög igenkänningsfaktor för...
  skolbarnsmamma, 25 juni 2013

  Underhållande bok med hög igenkänningsfaktor för mellanstadiebarn, lättläst och med underfundiga illustrationer, och jag som mamma läste den också med behållning! För barn med högt lästempo (som många 10-12 åring ju har) läser man dock ut boken på en dag eller två.

 12. Lustfullt skrivet, omtyckt och bra bok. Tillika som...
  Reisi Nyström, 28 maj 2013

  Lustfullt skrivet, omtyckt och bra bok. Tillika som det finns ord och meninfar att klyra över så är det väldigt lättläst. Rekommenderar varmt.

 13. Bästa ungdomsboken! Har fått min dotter att börja...
  Carina , 1 maj 2013

  Bästa ungdomsboken! Har fått min dotter att börja sluka böcker själv på allvar! De är roliga och lättlästa, och texten är kompletterad med enkla teckningar.

 14. Äntligen!
  -, 1 augusti 2011

  Jag har kämpat med att försöka få min 10-åriga son att läsa, men till föga nytta. Men denna bok gjorde susen! Han har läst den och till och med utan att vi säger till. Nu har vi köpt tvåan och jag är sååå nöjd! Rekommenderas!

 15. Alla borde läsa
  Pojke 8, 7 mars 2011

  Boken är jätte-rolig och jag vill inte sluta läsa. Det här är den första bok som är lång som jag har läst helt själv.

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av Jeff Kinney