Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2008-09-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Demerus, Ellen (form)
Dimensioner
218 x 140 x 23 mm
Vikt
500 g
SAB
uHc
ISBN
9789163861086
Kabinettets hemlighet (kartonnage)

Kabinettets hemlighet

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2008-09-01
143
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Läs ett provkapitel här>>

Widmark skriver ungdomsroman! Med de kritikerrosade böckerna om Lasse-Majas detektivbyrå, David och Larissa, Nelly Rapp och Sjörövar-Rakel med flera, är han pusseldeckarnas mästare. Flerfaldigt prisbelönade Martin Widmark ger nu ut sin första roman för ungdomar.

"Det här är precis den boken som jag hade velat läsa när jag var 15 år", säger han själv. "Den handlar om kärlek, historia och människans villkor - ja, om livet."

Io är en ung man i slutet av 1700-talet i Linköping. Han går som lärling hos boktryckaren i staden. En dag kallar domprost Samuel Älf på honom. Io får i uppdrag av den döende domprosten att teckna av samlingen i dennes kuriosakabinett. Hos domprosten bor Clara, en ung kvinna med ett mystiskt förflutet. Det ska visa sig att Samuel Älf bär på en väl bevarad hemlighet, och Ios uppdrag innefattar långt mer än att nedteckna föremålen uppe i kyrkotornet. Genom resor i tiden får Io uppleva de dagliga rutinerna i badhusen i antikens Rom, värdshusbesök och rövare tillsammans med en dominikanermunk under medeltiden - och ett besök av Gustav III på Hovefors slott några år innan Io själv föddes!

Varsamt läggs pusselbitarna om en ung mans öde på plats. Med känsla och kunskap för historiska miljöer och detaljer, tar Martin Widmark oss med på en märklig och fantastisk resa i tid och i rum, men också in i människans innersta väsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kabinettets hemlighet
 2. +
 3. Vildmark : en överlevnadshandbok i nordliga skogar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vildmark : en överlevnadshandbok i nordliga skogar av Ray Mears, Lars Fält (kartonnage).

Köp båda 2 för 342 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kabinettets hemlighet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Segt mot slutet
  Hobbybibliotekarien, 30 december 2011

  Året är 1798 och domprosten i Linköping ligger sjuk. Han kallar på den nye tryckerilärlingen Io och inviger honom i kabinettets hemlighet. Vart 30e år öppnas möjligheten för att resa i tiden under tre dygn och Io reser. Till Kejsar Neros rom, till medeltiden och slutligen endast 18 år bakåt. På sina resor lyckas han finna sin själ, finna sin tro och slutligen finna sig själv.
  Jag känner när jag läser att Widmark inte riktigt vet vem han skriver för, barn eller vuxna? Den första resan är m... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Martin Widmark