Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Tyko Flores äventyr (del 3)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2011-11-21
Förlag
Bonnier Carlsen
Originaltitel
Ansiktet i sjön
Medarbetare
Adolfsson, Ellen (form)
Dimensioner
217 x 155 x 25 mm
Vikt
580 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163867040
Polyhymnias guld (inbunden)

Polyhymnias guld

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-11-21
139
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast tisdag 17 december för leverans innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Tredje och sista delen i Widmarks suggestiva triologi om Tyko och hans resa genom tre världar

Tyko Flores äventyr fortsätter i Den tredje världen där Tykos mamma hålls fången. Men för att komma dit måste de först ta sig över det livsfarliga havet och sedan vidare genom De dödas stad. Ledsagade av den fruktade Ormapan!

De tre artisterna från vaudevillen lyckas rädda alla barnen genom att beslagta ett skepp. Tillsammans startar de sin spännande resa över havet för att finna Den tredje världen, där Tykos mamma hålls fången. De farliga havsströmmarna hotar att dra ner dem i djupet och när sedan Ormapan kommer flygande i en märklig farkost tror alla att slutet är nära.

Men Ormapan visar sig tvärtom vara en snäll varelse, som hjälper Tyko, Julia och de andra att finna ingången till De dödas stad, där Tykos mamma hålls fången. De dödas stad är en mörk plats som suger all energi från Tyko. Men den svarta boken uppmanar honom att inte ge upp.

Ska Tyko äntligen få återförenas med sin mamma?

"Polyhymnias guld" är den tredje delen i en oupphörligt spännande och suggestiv trilogi om Tyko och hans resa genom tre världar. En resa som utsätter honom för flera livsfarliga uppdrag men som för honom allt närmare sanningen om sitt ursprung. De fantastiska omslagen och bilderna som inleder varje kapitel medverkar i hög grad till den nästan filmiska upplevelsen av "Tyko Flores äventyr".

"Min senaste favoritbok: första delen i en ny fantasytrilogi om en trettonårig pojke som slavarbetar i en gruva tillsammans med andra pojkar. Fantastisk viktoriansk stämning, suggestiva bilder av Henrik Tamm och en ruskigt spännande historia om en ondskefull hertig och mystiska portar till andra världar." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

/.../mystisk kosmologi, oväntade bundsförvanter, ett ödesmättat förflutet. I en bekymmerslös och inbjudande gest länkas dessa/.../Lovande start på fantasysvit" Per Israelson, Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Polyhymnias guld
 2. +
 3. Antikvariat Blå Spegeln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Antikvariat Blå Spegeln av Martin Widmark (kartonnage).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Polyhymnias guld. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Brilliant
  Hanna, 8 april 2019

  När jag gick i grundskolan läste min lärare upp hela serien för min klass, vi älskade alla tre böckerna. Jag tar snart examen på universitetet. Flera år (!) senare beundrar jag alltså fortfarande hur bra de är. Jag hoppas att jag kan läsa dessa böcker för mina egna barn i framtiden.

 2. Min elvaåring och jag har högläst alla de här böckerna...
  gabi69, 17 maj 2013

  Min elvaåring och jag har högläst alla de här böckerna av Martin Widmark, och vi blev helt betagna av historien om Tyko Flore.
  Man tror att man har kläm på boken och så gör den en helomvändning, den är helt enkelt suverän.
  De är alla fruktansvärt spännande, och när den första boken kom kunde man inte vänta tills den andra kom ut. Det var nästan outhärdligt!!
  Rekommenderas verkligen, definitivt till "nybörjarläsare" då språket i boken är vänligt om man nu får säga så:)

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Polyhymnias guld

Bokvideo