Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Elsa Beskows sagoskatt - Tripp trapp trull (del 2)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2010-08-30
Förlag
Bonnier Carlsen
Originaltitel
Elsa Beskows sagoskatt - Tripp TRAPP trull
Medarbetare
Siwe, Fredrika (form)
Illustratör/Fotograf
Elsa Beskow
Dimensioner
267 x 221 x 15 mm
Vikt
760 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163867095

Elsa Beskows sagoskatt. Trapp

(29 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2010-08-30
269
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En skattkista fylld av guld - upptäck Elsa Beskow på nytt!

Elsa Beskows böcker är klassiker - en kulturskatt som alla familjer borde ha hemma i bokhyllan.

I denna praktfulla samling hittar du de allra mest älskade sagorna, verserna och bilderna av Elsa Beskow. Boken innehåller både välkända berättelser som "Hattstugan", "Olles skidfärd" och "Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin" samt några av Alice Tegnérs mest sjungna barnvisor. Men här finns också några mer okända guldkorn ur Elsa Beskows fantastiska värld, från till exempel "Vill du läsa?" och andra samlingar.
Med originalillustrationer i färg och svartvitt är det här en sagoskatt som roar både barn och vuxna. Detta är andra delen i samlingen "Elsa Beskows sagoskatt".

Elsa Beskow (1874-1953) började redan som litet barn att berätta och rita egna påhittade sagor och hon debuterade 1897 med "Sagan om den lilla, lilla gumman". Sedan dess har generation efter generation av barn vuxit upp med Elsa Beskows underbara bildvärld. Hennes verk är idag klassiker som har inspirerat många aktiva bilderboksskapare.

Sagt om Elsa Beskows sagoskatt -Tripp:
"Vi har här en kulturskatt värd att bevara för kommande generationer. En bok att glädjas åt för både barn och vuxna."
Margareta Möller, BTJ-häftet 2009:18

"Elsa Beskows sagoskatt är dock en pietetsfull hopsatt helhet, med en speciell satsning på Beskows illustrationer till välkända visor, som ges med noter och allt."
Tuva Korsström, Ny tid
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Elsa Beskows sagoskatt. Trapp
 2. +
 3. Elsa Beskows sagoskatt. Tripp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elsa Beskows sagoskatt. Tripp av Elsa Beskow (inbunden).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Elsa Beskows sagoskatt. Trapp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sagoskatt
  Morpheus, 2 april 2018

  Elsa Beskow, som under 1900-talets början obestridligen var "Den Största" inom svensk barnlitteratur, var en mycket aktiv författare och barnboksillustratör och i samlingen Tripp, Trapp och Trull har ett urval av hennes berättelser och illustrationer till klassiska visor gjorts.

  Trapp innehåller bland annat Hattstugan, Olles Skidfärd och den första Sagan om Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin, samt de mer läraktiga böckerna Årets Saga och ABC-resan, blandat med en del visor med n... Läs hela recensionen

 2. En fantastisk Sverigebok!
  Eva Ruth Käck, 24 mars 2018

  Beskriver ett svunnet Sverige med sina olika årstiden , illustrerad med fantastiska bilder! Elsa Beskow gör aldrig någon besviken! Rekommenderas varmt!

 3. Elsa Beskow

  Vill hellre ha varje bok för sig. Underbara böcker Sammanställningen ger mig inte mitt val.
  Jag älskar de fin böckerna var för sig.

 4. Tripp, Trapp och Trull
  Rose-Marie Runesdotter, 28 december 2015

  Är gammal nog att ha lärt mig läsa med hjälp av Elsa Beskows sagor. Tycker det är så fint att få dela med mig av sagoskatten till mitt barnbarn.

  Gillar blandningen av de allra mest älskade till de mer sällsynta pärlorna. Jag hittar några som jag knappast minns vilket också var en riktigt fin upplevelse.

 5. Helt underbar! Förpassas tillbaka till min egen...
  Anna Johansson, 29 oktober 2013

  Helt underbar! Förpassas tillbaka till min egen barndom. Lyckan när jag förstod att bokstäverna bildade ord som i sin tur gav mig en helt ny sagolik värld. Bilderna med alla sina fina detaljer. Helt naturligt hör somligt till en förfluten tid och vissa värderingar kan man idag förundra sig över men fortfarande är "Älska Beskow" - som jag trodde hon hette - helt oslagbar.Längtar att få läsa den för mitt yngsta barnbarn.

 6. Lika fin sagoskatt som Elsa Beskows samlade sagor i...
  E:s mamma, 2 maj 2013

  Lika fin sagoskatt som Elsa Beskows samlade sagor i "Tripp"! Tänkvärd och njutbar läsning tillsammans med barnen till vackra bilder. Ännu en favorit i barnbokhyllan!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Elsa Beskow