Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2012-04-02
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Siwe, Fredrika (form)
Illustratör/Fotograf
Åsa Ekström
Dimensioner
230 x 155 x 15 mm
Vikt
330 g
SAB
uHc
ISBN
9789163869150
Namnsdagsflickan (häftad)

Namnsdagsflickan

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2012-04-02

Slutsåld

Grafisk roman om svek och växandeEn spännande kombination av vardagsrealism och fantasy, med tillsats av en nypa superhjälteserie.


Kim och Robin har en fantasivärld ihop: det medeltida landet Berghendia som de styr med järnhand. De delar på allt, även om det är Kim som ger landet liv med sina teckningar. Robins lillasyster Namnsdagsflickan är också med på ett hörn, för det mesta som iakttagare, men ibland som smart idégivare.
Men i takt med att verkligheten tränger sig på hotas Berghendias existens. Medan föräldrarna bråkar sönder familjen, bråkar Kim och Robin sönder sin skapelse, Namnsdagsflickans nya rollfigurer förmår inte rädda den. Kim lämnar dem i vredesmod och kastar sig i stället in i superhjältevärlden: den hjältemodiga ninjan Kassandra Karat föds.
Men Namnsdagsflickan är ihärdig, trots brytningen fortsätter hon hänga efter Kim i det alltmer framgångsrika serieskapandet, men till slut blir hennes ivriga stöd för påträngande ... Och nu ligger hon i oförklarlig koma sen en vecka.
Märkliga tecken tyder på att Namnsdagsflickan är instängd i deras gamla fantasivärld: en trygg plats enligt henne, men full av våldsamma fantasier! Namnsdagsflickan måste väckas och Robin blir tvungen att kontakta Kim, bilderna är den enda ingången till Berghendia ...

Augustnominerad författare möter en av Sveriges mest lovande illustratörer = en spännande och vacker roman om svek och växande!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristoffer Leandoer

Bokvideo