Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
480
Utgivningsdatum
2012-01-16
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Jessica Hallén
Originaltitel
Before I Fall
Medarbetare
Ågren, Helene (form)
Dimensioner
219 x 141 x 38 mm
Vikt
640 g
SAB
uHce
ISBN
9789163869761

Resten får du ta reda på själv

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2012-01-16

Slutsåld

Man vet aldrig vilken dag som blir ens sista

Det är den 12 februari, fredagen före Alla Hjärtans Dag, och skolan firar "Cupid Day" med att eleverna skickar rosor till varandra. En toppendag för Sam och hennes kompisar - de är skolans fruktade innegäng och får flest rosor av alla. Dagen avslutas med en stor fest. Klockan 00:40 dör Sam. Hennes liv är slut, över, finito. Allt blir svart. Men så ringer väckarklockan och det är den 12 februari. Igen. Var allt en mardröm? Nej, tyvärr inte. Men vad är det då? Läs så får du veta!

OBS! Detta är inte en bok om änglar. Huvudpersonerna är synnerligen mänskliga. Det enda ovanliga är att Sam får 7 chanser på sig för att göra allt rätt och bra på sin dödsdag. Och det är sjukt spännande. Sam är inte så himla trevlig, men hon ger oss en del tips om vad som verkligen är viktigt i livet.
Resten får du ta reda på själv.

LAUREN OLIVER arbetade tidigare på ett stort amerikanskt bokförlag och lär ha skrivit den här debutroman på sin blackberry när hon åkte tunnelbana till och från jobbet. Den har legat på NY Times bestsellerlista, filmrättigheterna är sålda och Laurens andra bok, "Delirium", kommer på svenska sommaren 2012.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Resten får du ta reda på själv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och fängslande
  Claudia, 25 februari 2015

  Jag är rätt kräsen när det gäller story och språk. Men den här boken fick mig på fall! Otroligt välskriven och verklig även om storyn är fantasi. Personerna i boken växte fram mer och mer, och fick mig att känna för dem alla. Det är en bok som växer och växer ju längre du läser! Jag kan verkligen rekommendera den! Hälsningar en 45 årig 3 barns mamma 😉

 2. Ville aldrig sluta läsa!
  Emmy, 29 juli 2014

  Boken är jättebra, en av de bästa jag någonsin läst!
  För att att det händer saker hela tiden, även om det egentligen händer samma sak "varje dag" så skiljer mycket dem åt. Den är väldigt fängslande och jag ville aldrig sluta läsa eftersom den har en väldigt bra handling.

  Blev dock lite besviken på översättningen då jag hittade stavfel eller slarvfel som t.ex. "Kontigt", det verkar lite som den aldrig blivit igenomläst av någon annan.

  Jag har även läst Delirium och b... Läs hela recensionen

 3. läste säkert runt 100 sidor per dag
  bokbruden (ö-vik), 28 juli 2014

  För det första älskar jag storyn, hon dör och sen får hon 7 chanser på sig att lista ut vad hon hänt och vad hon skulle vilja ändra. Jag gillar den jättemycket, verkligen! Läste säkert runt 100 sidor per dag. Man kanske tror eftersom hon har 7 samma dagar blir allt likadant men så blir det inte. Man får veta mer, mer hemlisar kommer upp till ytan. Underbara karaktärer, underbara Lauren som skrivit den här fina boken! Mitt i berättelsen kan Sam stanna till och berätta lite extra om vad som tog... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lauren Oliver

Bokvideo