Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jan Lööf
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2013-09-02
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Jan Lööf
Dimensioner
165 x 160 x 30 mm
Vikt
694 g
SAB
Ibz Lööf, Jan,Hcf
ISBN
9789163870088
Bildbok : ur Jan Lööfs bildvärld (inbunden)

Bildbok : ur Jan Lööfs bildvärld

(84 röster)  |  Läs 26 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-09-02

Slutsåld

I denna konstbok presenteras hela Jan Lööfs gärning som bildskapare. Den är ett måste för alla hans fans! Och det bästa är att Jan Lööf själv kommenterar många av bilderna i korta, roliga, personliga texter.Boken innhåller naturligtvis många bilder från hans karriär som barnboksillustratör, men också bilder från de tecknade serierna. Att Jan Lööf dessutom illustrerat i många andra sammanhang, som till exempel politiska kommentarer i Dagens Nyheter eller många skivomslag, är det kanske inte alla som vet. Här kommer alla former av bilder med. Det blir skisser, färdiga verk och bilder från de tidiga åren, till exempel från Sagan om den flygande hunden som inte varit utgiven sedan den kom ut första gången 1967.Till boken har han jobbat vidare med många av bilderna. Där det legat text eller funnits uttag för text till de ursprungliga sammanhangen har han nu tecknat till och "gjort färdigt" bilderna. Totalt rör det sig om ungefär 250 bilder i denna knubbiga lilla pärla.De kortfattade personliga texterna till bilderna är rolig läsning som ger verkligt mervärde åt boken. Visste ni till exempel av mannen i slutet av Örnis bilar som ringer och frågar om Örni kan komma och sköta kranen är inspirerad av och ser ut som James Joyce!Godnattsaga som räcker många härliga kvällar, sprängfull av fantasieggande bilder som kan leva vidare i spännande drömmar när man släckt lampan. Boken funkar lika fint som coffee table book för vuxna! Bläddra i den som vuxen och njut, eller tillsammans med ett barn och prata om alla detaljerna och de fina fordonen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 26 recensioner av Bildbok : ur Jan Lööfs bildvärld. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En upplevelse
  Thomas, 10 mars 2014

  otroligt kul bok, alla gamla Pixi-böcker kom tillbaka i minnet. Jättekul med en personlig bild-bok.
  Rekommederas varmt, man kan bläddra i den hur många gånger som helst.

 2. Bildbok Jan Lööf
  moonwriter (Åhus), 6 februari 2014

  Många bilder och så lite intressant text till. Man kan sitta länge och studera Jan Lööfs detalj- och fantaisirika bilder, att skratta och le åt att få inspiration av, en mysig bok.

 3. Underbar tecknare!
  christel bengtsson, 5 februari 2014

  Ända sedan mina barn fick boken Sagan om det röda äpplet har jag älskat Jan Lööfs teckningar. Jag var ju bekant med honom innan genom Ville i tidningen Vi. Hans bilder har en sådan renhet och med massor av detaljer så man upptäcker alltid något nytt. Denna bok har jag köpt till mej själv och den ligger på soffbordet så jag kan blada och titta och läsa och NJUTA så ofta jag vill.
  Kanske skall barnbarnen få titta i den nån gång :-)

 4. Ganka underhållande
  Shape, 5 februari 2014

  Välgjord bok som är underhållande. Har inte läst så mycket böcker av Jan Lööf, och känner därför inte igen alla bilder vilket gör att boken blir lite mindre intressant. Men de man känner igen är ju kul. Skulle dock önskat att det varit lite mer bilder som man kände igen, har ändå läst 5 böcker av Jan Lööf. Men på det hela, en snygg och välgjord bok med underhållande bilder.

 5. Jan Lööf har hängt med mig sedan barndomen och därför...
  F. Sundberg, 22 januari 2014

  Jan Lööf har hängt med mig sedan barndomen och därför är det kul och få veta lite mer om honom som person. Lööf är inte direkt den där typen som sitter i TV-soffor eller deltar i tävlingar där kändisar roar varandra. Skulle gärna se att det skrevs en biografi om honom.

 6. Jättetrevlig bok om man tycker om Jan Lööfs bilder och...
  Marie Andersson, 13 januari 2014

  Jättetrevlig bok om man tycker om Jan Lööfs bilder och så får man hans egna ord på varför han gjort vissa böcker.

 7. Bildboken är mycket illustrerande och visar en stor...
  Curt Roger Tallhoff, 17 december 2013

  Bildboken är mycket illustrerande och visar en stor del av Jan Lööf's produktion av teckningar och böcker. Kan mycket väl rekommendera denna bilderbok till andra som är intresserade av J.L.

 8. En suverän tecknare, där det lyser lång väg hur roligt...
  Jan Dahlström, 9 december 2013

  En suverän tecknare, där det lyser lång väg hur roligt han själv tycker det är - en bok att bli glad av.

 9. Alltid mycket intresssant att ta del av Jan Lööfs...

  Alltid mycket intresssant att ta del av Jan Lööfs arbeten. Han väcker fantasin och får tekniska grejer enkla och begripliga samt icke minst trovärdiga!
  Lite av min barndoms mekanopyssel väckes till liv och det känns bara bra!
  Efter att ha tagit del av hans vandringsutsällning, som visats här i Helsingborg med hur teckningar och berättelser kommit till, har intresset för hans böcker och filmatiseringar bara ökat.
  Jag skulle vilja ha fler av hans böcker men jag måste ju ha mat på bordet också..

 10. Underbar bok om och av geniet Jan Lööf med helt...
  El Pedro, 12 november 2013

  Underbar bok om och av geniet Jan Lööf med helt ovärderliga, stämningsfulla och nostalgiska miljöer - helt underbara bilder till eftervärlden!

 11. Fantastiskt att få denne enastående...
  Ingrid Nettervik, 6 november 2013

  Fantastiskt att få denne enastående barnboksillustratör i en enda bok och så vacker sedan med många härliga bilder. För mig som gillar Jan Lööf och har använt åtskilliga av hans böcker tillsammans med mina barnbarn är denna bok en guldgruva.

 12. Föräldrar som växte upp med Jan Lööfs böcker får...
  MoP, 6 november 2013

  Föräldrar som växte upp med Jan Lööfs böcker får roligt och gillar Jan Lööfs egna kommentarer till bilderna. Om man tittar i den tillsammans med egna barnen, som kanske också har böckerna och gillar dem, blir det glada igenkännanden på var och varannan sida. Och sedan läser man originalböckerna en gång till! :-)

 13. Härlig samling med figurerna man känner igen. Alla...
  Linda Tomingas, 29 oktober 2013

  Härlig samling med figurerna man känner igen. Alla dessa detaljer som gör sidorna så innehållsrika.
  Lagom text. Formatet är användarvänligt.

 14. Jan Lööf är alltid intressant. Han är en duktig...
  Claes , 17 oktober 2013

  Jan Lööf är alltid intressant. Han är en duktig tecknare med tydligheten som sin främsta konstnärliga styrka. Det jag saknade i boken var mer kommentarer från honom själv. För när han skriver om den konstnärliga processen är det mycket spännande.

 15. Kul att Jan Löff själv berättar om sina tankar och...
  Ulf Wallin, 16 oktober 2013

  Kul att Jan Löff själv berättar om sina tankar och idéer kring de olika böckerna. Boken ger en inblick i Lööfs konstnärsskap.

 16. Jan Lööfs personliga och säregna teckningar gör sig...
  Thomas Olsson, 16 oktober 2013

  Jan Lööfs personliga och säregna teckningar gör sig väldigt väl i den här bilderboken. Behändigt format för liten och stor.

 17. En underbar blädderbok - men hittills mest för oss...
  Sara (Linköping), 8 oktober 2013

  En underbar blädderbok - men hittills mest för oss vuxna, som drömmer oss tillbaka till barndomen. Barnen tycker att bilderna är för små och saknar sammanhanget. Men jag kan sitta lääänge och bläddra...

 18. Helt underbar bok med Jannes egna kommentarer. Hans...
  Britt-Marie , 6 oktober 2013

  Helt underbar bok med Jannes egna kommentarer.
  Hans bilder är fantastiskt fantasifulla och speglar dåtid, nutid och framtid.
  Jag har läst hans böcker för alla mina fyra barn. Nu bekantar sig mitt barnbarn med hans texter och fina bilder.
  Tack Janne!

 19. Jag blir bara så lycklig när jag få ett nytt alster av...
  Alf Holmlund, 4 oktober 2013

  Jag blir bara så lycklig när jag få ett nytt alster av Janne Lööfs hand i min ägo. Även om man känner igen mycket från tidigare utgåvor så njuter man på nytt av de fantasifulla bilderna.

 20. Underbar bildbok av min favoritillustrerare! Hans...
  Annijka Stina Hafsvåg, 4 oktober 2013

  Underbar bildbok av min favoritillustrerare! Hans barnasagor har berett mina barn fantastiska sagostunder. Tillvaron blir varm och sammansatt av hans varma beskrivnig av kufar och krumelurer!

 21. Bra innehåll, bra format, bra pris, "vuxenbok" som...
  G . A . M, 4 oktober 2013

  Bra innehåll, bra format, bra pris, "vuxenbok" som går att läsa / beskåda även med mindre barn, detaljrikedomen tilltalar säkert dem.

 22. Det höga betyget kan sättas tack vare de trevliga...
  Jan Thorsby, 4 oktober 2013

  Det höga betyget kan sättas tack vare de trevliga kommentarerna, som ger värdefull och nyttig bakgrundsinformation till hans mycket skiftande bildmaterial.

 23. Eftersom jag anser att Jan Lööf är en alldeles...
  Maria Truedsson, 3 oktober 2013

  Eftersom jag anser att Jan Lööf är en alldeles enastående tecknare och barnboksförfattare är jag mycket nöjd med att hans bilder har samlats i en bok.

 24. Om man gillar Jan Lööfs bildvärld Helt underbar. Vill...
  lena bjerner, 2 oktober 2013

  Om man gillar Jan Lööfs bildvärld Helt underbar. Vill sätta upp varje bild ur boken på väggen för att kunna njuta ofta av dem.

 25. Jan Lööf visar i denna bok återigen att han har en...
  Psykologen, 2 oktober 2013

  Jan Lööf visar i denna bok återigen att han har en given plats inom denna del av kulturen. Det är alltid lika tillfredställande att få återse gamla favoriter som varit Jan Lööf's karaktärer.

 26. Boken är mycket mindre än den ser ut. Dessutom var det...
  Peter, 2 oktober 2013

  Boken är mycket mindre än den ser ut. Dessutom var det inte alls en samling av allt som Jan Lööf gjort, utan bara enstaka sidor ur olika verk. Så den här kan inte användas som sagobok för barnen bara som historiebok över Jan Lööf.

Visa alla 26 recensioner

Fler böcker av Jan Lööf