Den bistra sanningen (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Dagbok för alla mina fans (del 5)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2012-03-05
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Thomas Grundberg
Originaltitel
The Ugly Truth
Medarbetare
Adolfsson, Ellen (form)
Illustratör/Fotograf
Jeff Kinney
Dimensioner
217 x 141 x 20 mm
Vikt
459 g
SAB
Hcg
ISBN
9789163870095

Den bistra sanningen

(31 röster)  |   Läs 8 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2012-03-05
169
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Greg Heffley har alltid haft bråttom att växa upp. Men det här med att bli äldre - är det verkligen så bra som det sägs?

Vår oförvägne hjälte Greg är på väg in i en av livets stora utmaningar, puberteten. Plötsligt måste han ta större ansvar. Men framför allt måste han tackla de läskiga förändringar som händer med kroppen när man växer - allt detta utan hjälp av Rowley, hans beskedlige bästis som fick nog av Gregs fasoner under sommarlovet.Fixar Greg allt detta på egen hand? Eller måste han stå ut med "den bistra sanningen" - att livet ständigt förändras på gott och ont? Trots sin obotliga sjävcentrering inser Greg att han behöver sin trogne vän. Frågan är: behöver Rowley Greg?

"Dagbok för alla mina fans" har sen starten 2007 gjort succé i USA. Hittills ingår fem storsäljande titlar i serien som sålts till mer än 36 länder. I november 2011 kommer den sjätte med en första tryckning på 6 miljoner ex! Totalt över 50 miljoner tryckta ex i USA och Kanada. Två filmer som bygger på böckerna har haft premiär i USA.

Prisas brett för sin humor och särskilt för sin förmåga att fånga in motvilliga unga läsare och göra dem till ivriga sådana. Kul och spännande form där serieteckningar och text tillsammans berättar en historia - om hur det verkligen är att vara barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den bistra sanningen
 2. +
 3. Mannys manöver

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mannys manöver av Jeff Kinney (kartonnage).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Den bistra sanningen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rolig läsning

  Gustav 10 år:
  Vi har läst ganska många av Dagbok för alla mina fans och den finns på Netflix också om man vill kolla på den. Jag tror att det finns 15 böcker i serien och den är så rolig. Vissa saker blir pinsamma men den är mest rolig. Den är lättläst och jag har både läst själv och högt med pappa. Vi gillar att läsa dessa böcker tillsammans. Man kan läsa böckerna fristående men jag rekommenderar att ni börjar med första boken.

  Philip 8 år:
  Jag tycker också att serien är rol... Läs hela recensionen

 2. Väcker läslusten
  Sabina Fabrizi, 27 december 2017

  Min 8-årige son älskar böckerna och nu har han börjat vilja läsa just dem på egen hand. Det tycker jag är ett mycket gott betyg!

 3. Ger läslust

  Min tioåriga dotter läser med förtjusning och har svårt att slita sig från boken. Hon är mycket nöjd och det är en lättnad som förälder när man hittar böcker som får igång läslusten.

 4. Tveka inte, köp!
  MN, 2 mars 2014

  Min son är 8,5 och serien om Greg är de första böcker han har sträckläst. Han läser från pärm till pärm, tar med böckerna till fritids och läser där. Han fnissar när han läser och berättar om historierna efteråt, så han har fått en riktigt bra läsupplevelse! Killarna i skolan pratar om böckerna och lånar ut dem till varandra ifall man missat någon i serien. Så jag rekommenderar verkligen denna serie!

 5. Måste varit JÄTTEBRA min dotterson (10 år) har läst...
  Viveka Gedda, 20 januari 2014

  Måste varit JÄTTEBRA min dotterson (10 år) har läst den med förtjusning. Lillasyster (8 år) läser den nu. Alla dessa dagböcker läses med förtjusning.

 6. Sonen ÄLSKAR hela den här serien! Rolig och lättläst!...
  Chryssan, 6 januari 2014

  Sonen ÄLSKAR hela den här serien! Rolig och lättläst! Perfekt som start för att väcka upp och/eller träna upp läsintresse.

 7. Är du lite trött eller tycker att du har det tråkigt,...
  Eva Niklaus, 27 september 2013

  Är du lite trött eller tycker att du har det tråkigt, sätt dig ner och läs en stund i denna dagbok. Du kommer att skratta, jag lovar. Efter en stund ser världen bättre ut igen. That's life - så kan man sammanfatta boken.

 8. Min 10-åring gillar den verkligen, det är "inne" i...
  Karin Erch, 10 juli 2013

  Min 10-åring gillar den verkligen, det är "inne" i klassen att läsa dessa böcker och det sporrar barnen att läsa.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Jeff Kinney