Viktiga kartor för äventyrare och dagdrömmare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
37
Utgivningsdatum
2013-08-13
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Sheppard, Sarah (form)
Illustratör/Fotograf
Sarah Sheppard
Dimensioner
350 x 260 x 10 mm
Vikt
560 g
SAB
uN
ISBN
9789163870361
Viktiga kartor för äventyrare och dagdrömmare (inbunden)

Viktiga kartor för äventyrare och dagdrömmare

(197 röster)  |  Läs 47 recensioner
Inbunden, Svenska, 2013-08-13
169
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Giftiga djur, märkliga mysterier och vakna vulkaner!

Jorden runt på 40 sidor - för äventyrliga och dagdrömmande kartresenärer hemma i soffan!

Sarah Sheppard ger oss hjärtklappning över allt fantastiskt, spännande och mystiskt som finns på vår planet. Perfekt läsning och fantasibränsle för alla som drömmer sig bort till avlägsna platser fyllda av spännande upptäckter. Med den här kartboken i din hand kan du i fantasin resa vart som helst i världen. På nolltid!
Vart ska man åka för att uppleva vulkanutbrott, lösa märkliga mysterier, hitta ädelstenar, bestiga de högsta bergen eller ta u-båt till platsen närmast jordens kärna? Här finns svaren för den äventyrlige!
Men detta är också boken för den lite mer försiktige, den som inte själv vill simma med krokodiler i Nilen. När du har läst den här boken har du fått uppleva riktiga äventyr på ett tryggt sätt. Och vet vart du absolut inte ska åka.
Förutom temakartor över t.ex. "Mystiska platser", "Farliga djur", "Djuphavsgravar" och "Guld och ädelstenar" finns också flaggor och kartor med länder och huvudstäder.
Låt resan börja!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Viktiga kartor för äventyrare och dagdrömmare
 2. +
 3. Mystiska platser och olösta mysterier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mystiska platser och olösta mysterier av Sarah Sheppard (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 47 recensioner av Viktiga kartor för äventyrare och dagdrömmare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Present
  Tina, 28 februari 2022

  Var en födelsedagspresent till min 6-åriga brorson. Han gillade den skarpt! Även hans far tyckte om den, vilket var kul!

 2. Jättefina bilder och rolig läsning
  Miriam , 19 januari 2022

  Som vuxen uppskattar jag böcker som jag själv tycker är roliga att läsa för barnen, denna kvalificeras in där. Har ägt denna bok tidigare när det äldsta barnet var yngre men boken gick sönder och därför köpte jag nu en ny till småsyskonen som idag är 4 och 5 år gamla så att de också får uppleva den. Tycker den är så fin och intressant att läsa med spännande bilder och läsning.

 3. Fin kartbok

  AC:
  En fin bilderbok med olika kartor. Lagom mycket fakta som teasar dig till att vilja ta reda på mer. Den skapar fina samtal och tankar. Illustrationerna är färgglada och charmiga. Passar även för äldre barn och vuxna.

 4. Geografilektion
  Lars Bondelind, 10 september 2020

  Jättebra introduktion till geografi med roliga och spännande fakta: Högst, giftigast, mystiskt och mycket mer. Perfekt att läsa med 9-10åringen

 5. Hela familjen gillar den
  Bokdjungeln , 11 mars 2020

  Är man en globetrotter som mig och har som mål att besöka alla världens länder och vill inspirera barn att upptäcka världen, då är denna bok verkligen att rekommendera.
  Det är ganska mycket text och en del ord kan vara lite svår så här får man nog hjälpa till med läsningen som vuxen. Vi alla i familjen tycker att boken är intressant och vi läser den mer än gärna.

 6. Bra bok
  FT, 6 oktober 2018

  Sonen har börjat intressera sig för flaggor (från sportsevenemanger vi har sett) och för olika länder efter våra utomlands resor. Pedagogisk och mycket att ser och lära.

 7. Spännande
  Yvonne Heerman, 22 augusti 2017

  Spännande för både 9- och 6-åringen. Fantasieggande och ger upphov till många funderingar och små diskussioner. Även lärorik för de vuxna

 8. En informativ bok för både stora som små.
  Purpat, 19 maj 2017

  Eftersom vi reser en hel del var det extra kul att köpa boken. Den tar upp intressanta fakta om alla delar av världen och väcker stort intresse och nyfikenhet hos båda mina barn ( 6, 10). Som vuxen lär man sig också en massa nytt. Rekommenderar varmt.

 9. Bok som räcker länge!
  -, 23 januari 2016

  Läser denna om och om för barnen. Funkar för både 3-åringen och 5,5-åringen. Flaggor, kartor och en massa spännande information! Rekommenderas varmt!

 10. Fantastiskt bra bok
  Karin Monica, 2 januari 2016

  Perfekt bok till alla små äventyrare! Helt klart högsta betyg från min 4 åriga pojke. Han kollar i boken nästan dagligen och den har väckt ett stort intresse hos honom. Inte bara för kartor, utan flaggor, platser, berg och personer. Nu vill han bestiga mt Everest, bada i döda havet och segla runt Godahoppsudden.

 11. Perfekt kartbok för nyfikna barn
  Lise-Lotte , 30 september 2015

  Mitt tioåriga barnbarn tyckte det var den bästa kartbok han har sett. Han tyckte det var intressant att veta hur det såg ut förr.

 12. Toppen!
  Mona Elisabet Gidhagen, 17 september 2015

  Mitt barnbarn, 8 år, älskar kartböcker av alla de slag och den här är favorit just nu. Läses varje kväll.

 13. En bok att komma tillbaka till

  Jag har upptäckt att mina barnbarn återkommer till den här boken ofta ¿ men så är de både äventyrare och dagdrömmare! Perfekt!

  MVH
  Gerd

 14. Viktiga kartor
  -, 9 maj 2015

  Mycket populär bok hos mina elever. De läser och diskuterar och bläddrar och jämför. De tycker att det är en jätte rolig och intressant bok! Fina bilder, lättförståelig!

 15. En välkonstruerad bok
  Sven Danerås, 9 april 2015

  Mycket intressant så väl för vuxna som barn, alla dessa kartor med beskrivningar av vad som finns i respektive land, både av djur människor mm.

 16. Spännande och lärorik kartbok
  Lisa, 2 mars 2015

  Min son 5 år älskar den, särskilt sidan med ädelstenar. Känns som att han kommer att ha glädje av denna bok i många år.

 17. spännande omvärld
  Britta Norlin, 21 januari 2015

  mycket intressant, en bra bok för att samla flera generationer att läsa och fantisera
  en del bilder lite röriga
  men som helhet intresse väckande

 18. Spännande läsning för lite större barn
  Maja , 19 januari 2015

  Köpte den till min 4-åring och han var lite i minsta laget för den, även om han själv verkligen tycker att det är superspännande med t.ex. farliga djur och pirater. Men en del av berättelserna om t.ex. sjörövarna var lite väl magstarka att läsa högt... Däremot, för en vetgirig och intresserad 6-7-åring så är den absolut en härlig bok att läsa och bläddra i tillsammans!

 19. bra och fängslande fakta...
  Ulrika Neldorin (Karlstad), 28 oktober 2014

  ...barnen älskade den och kan bara varmt rekommendera. Presenterar roliga fakta som intresserar en 8-12åring... Även snygga illustrationer o aktuell samhällsinfo som kan vara bra

 20. Finurliga funderingar med barnen
  Åsa, 18 juli 2014

  Boken har fantastiska världskartor på olika teman. Vad sägs om giftiga djur eller pirater & skatter t ex? Det ger möjlighet till finurliga funderingar tillsammans med barnen. Åttaåringen kan ligga länge och titta i denna bok. Det finns förstås också kartor över världsdelarna som visar alla länder med huvudstäder och på pärmarnas insidor finns alla länders flaggor avbildade. En riktigt intressant och inspirerande faktabok!

 21. Barnens favorit
  Pierre Rasmussen, 18 juni 2014

  Kartor är alltid spännande och ännu bättre blir det om man lägger till mystiska saker, skatter och läskiga djur.

  Köp den!

 22. Toppnotering hos ung läsare
  Göran Ohlsson, 5 maj 2014

  Kartor, sjörövare, flaggor, ädelstenar, farliga djur och vulkaner. Svårt att misslyckas med ett Readers Digest av världens mest spännande företeelser, skrönor och ögongodis. Aningens förenklad för en vuxen akademiker, men syftet är ju att roa barn och tänja på fantasins gränser. Det gör den. Min läsare är 6 år, vilket kan vara i underkant för förståelsen av vissa begrepp. Vid lite högre läsålder lär detta korrigera sig själv. Den har varit framme för läsning minst en gång om dagen i tre veckor så här långt.

 23. Intresseväckande!
  Bertil Åkeson (Limhamn), 10 mars 2014

  Mina barnbarn, 9 o 6 år gamla, har fångats av mångsidigheten och de många intressanta sakupplysningarna inom de olika områden, som boken behandlar. Mycket pedagogisk.

 24. Bra sätt att lära sig på
  G-S F, 5 mars 2014

  Mitt barnbarn läste i boken jag lånat på biblioteket. Sedan när han fyllde år, Jublade han då paketet innehåll denna bok.

 25. Mer för kartintresserad vuxen
  TofslanVifslan, 3 februari 2014

  Tyvärr blev den inte någon hit för mina barnbarn. Troligen lite för komplicerad och teoretisk. Jag tycker den var spännande och inspirerande inför sommarlovets utflykter. Vi får väl se, kanske kan vi komma igång senare, när barnen blivit något äldre.

 26. Suveränt spännande bok för både barnet och mig som...
  Jempa, 14 januari 2014

  Suveränt spännande bok för både barnet och mig som vuxen. Rikt illustrerad och gör oss sugna på att resa jorden runt och titta på allt från juveler till farliga djur. Ett kanonbok!

 27. Boken älskas av både barn och föräldrar. Hade fått...
  Susanne Hallqvist, 14 januari 2014

  Boken älskas av både barn och föräldrar. Hade fått full pott om det inte vore för flertalet stavfel som finns i boken.

 28. Känns fantastiskt att kunna läsa en faktabok för barn...
  Carolina Zenkert, 7 januari 2014

  Känns fantastiskt att kunna läsa en faktabok för barn med så fina illustrationer. Den vetgiriga ungens dröm! Ger utrymme för egna diskussioner, frågor och funderingar och någonting att prata om även efter att den avslutas. Det är sannerligen en resa att både få läsa och lyssna till den här boken.

 29. Eftersom vår 5-årige son älskar allt vad kartor heter,...
  Annika Kroona, 3 januari 2014

  Eftersom vår 5-årige son älskar allt vad kartor heter, var denna en given julklapp! Var imponerad över hur stor den var! Nu har han inte haft tid att sitta ner med den än, men den är helt klart värd sitt pris!

 30. Boken är trevlig , men den är helt fel åldersklassad....
  Gunilla , 25 december 2013

  Boken är trevlig , men den är helt fel åldersklassad. Det står att den lämpar sig för ålder 3-6. vi bedömde den för abstrakt för vår sexåring. Passar nog bättre för 7-10 år.

 31. Har tittat i boken med mina barnbarn Sofia 6 år och...
  ywonne hernander, 15 december 2013

  Har tittat i boken med mina barnbarn Sofia 6 år och Julia 3 år.
  Båda flickorna tyckte mycket om boken.

 32. Jag har bara tittat som hastigast i boken, men så...
  Elisabeth Hansson, 13 december 2013

  Jag har bara tittat som hastigast i boken, men så mycket kan jag säga att jag gläder mig åt att få ge den till mitt kära barnbarn som är nio år. Jag tror att det blir en höjdare.

 33. Att gå igenom denna bok var en mycket positiv...
  joro, 12 december 2013

  Att gå igenom denna bok var en mycket positiv upptäckt! Roligt och informativ, lätt att läsa tillsammans med barn och lärorikt. Verkligen att rekommendera.

 34. En underbar bok som har mycket att ge också till barn...
  Eva Fogelberg, 20 november 2013

  En underbar bok som har mycket att ge också till barn äldre än rekommenderade 3-6 år för att inte tala om vuxna!

 35. Kul kartbok för alla åldrar med jätteintressanta saker...
  El Pedro, 12 november 2013

  Kul kartbok för alla åldrar med jätteintressanta saker som faktiskt aldrig någonsin har ingått i någon geografiundervisning på någon skola!

 36. En jättebra bok där vi väljer ett ämne att läsa om när...
  Lella, 12 november 2013

  En jättebra bok där vi väljer ett ämne att läsa om när vår son ska gå och lägga sig. Vulkaner är favoriten just nu!

 37. Underbar bok för nyfikna barn som är intresserade av...
  Susanna, 31 oktober 2013

  Underbar bok för nyfikna barn som är intresserade av världen. Rolig även för oss vuxna att läsa, en klar favorit.

 38. 8-åringen försjönk genast i boken och vi andra i...
  Mocke, 22 oktober 2013

  8-åringen försjönk genast i boken och vi andra i familjen fick oss många intressanta fakta till
  livs genom honom under läsningen.

 39. Fin, men en aning rörig. Skulle rekommendera den från...
  Nina Eriksson, 16 oktober 2013

  Fin, men en aning rörig. Skulle rekommendera den från tidigast 5 år eftersom det är en bok som barnet tittar i själv (eller tillsammans med vuxen). Det är ingen högläsningsbok. För en 3-åring är det lite för mycket liten text tycker jag.

 40. Mycket charmig och informativ bok! För alla som...
  Anette, 14 oktober 2013

  Mycket charmig och informativ bok!
  För alla som älskar kartor och som vill veta var allt finns och/eller kommer ifrån.
  (Som vuxen lär man sig också ett och annat...)

 41. Väldigt intressant bok och min 6 åring älskar att läsa...
  -, 9 oktober 2013

  Väldigt intressant bok och min 6 åring älskar att läsa om det som är lite farligt och dramatiskt. Kombinationen med kartor och fakta om olika ämnen är bra illustrerat och enkelt att hänga med och vi kan läsa på ett uppslag en bra stund. Det är definitivt favoritboken just nu!

 42. En fantastisk bok med många roliga detaljer och...
  Åke, 4 oktober 2013

  En fantastisk bok med många roliga detaljer och underhållning för hela familjen! Det är mycket fakta och roligt insprängda anekdoter som lär den uppmärksamme, oavsett ålder och bildning, ständigt nya saker!

 43. Min son som vanligtvis formligen slukar allt som har...
  Anna , 2 oktober 2013

  Min son som vanligtvis formligen slukar allt som har med geografi, kartor, flaggor och liknande gillade inte alls den här boken. Den är för rörig och ostrukturerad.

 44. Eftersom boken är så intressant för oss vuxna, så...
  Asta Ann-Mari Andersson, 1 oktober 2013

  Eftersom boken är så intressant för oss vuxna, så läser vi gärna. Det blir då spännande för barnen att ta del av den.

 45. Min 6,5-åring gillar den jättemycket och sitter och...
  Linda, 19 september 2013

  Min 6,5-åring gillar den jättemycket och sitter och tragglar sig igenom texten själv. Sen frågar han oss, jag har numera läst på i boken eftersom det var mycket som jag "svarade fel på" enligt honom :-D

 46. En rolig bok som väcker nyfikenhet och äventyrslysta....
  monlof, 6 september 2013

  En rolig bok som väcker nyfikenhet och äventyrslysta. Mycket att läsa om olika platser på jorden. Kartorna kunde dock vara lite roligare.

 47. Vi läser boken framlänges och baklänges. Uppslaget med...
  matilda augustinsson, 3 september 2013

  Vi läser boken framlänges och baklänges. Uppslaget med vulkaner eller kanske det med pirater är populärt. Vi pratar flaggor och ritar flaggor. Ett bra och underhållande sätt att låsa och lära sig om jordens "alla" länder. P 6 år och F 9 år båda tycker den är lika rolig.

Visa alla 47 recensioner

Fler böcker av Sarah Sheppard

Recensioner i media

"Rena eldoradot för äventyrare och dagdrömmare! <...> en underbar bok med massor av intressanta fakta, en bok man kan gräva ner sig i länge, länge." Ingalill Mosander, Aftonbladet
"Entusiasmen och den småknasiga humorn, parat med en stor respekt för kunskap, gör läsningen oemotståndlig." Kattis Streberg, Södermanlands Nyheter
"/.../ kartboken jag önskar jag haft i skolan." Eva Emmelin, Norra Skånes Tidningar