Liesl & Po (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2012-10-10
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Kristoffer Leandoer
Originaltitel
Liesl & Po
Medarbetare
Adolfsson, Ellen (form)
Illustratör/Fotograf
Kei Acedera
Dimensioner
220 x 150 x 25 mm
Vikt
480 g
ISBN
9789163871061

Liesl & Po

(2 röster)
Kartonnage,  Svenska, 2012-10-10

Slutsåld

"Liesl & Po" är en stämningsfull och spännande saga skildrad med humor och värme, som för tankarna till C.S. Lewis och Neil Gaiman såväl som Charles Dickens. Den handlar om hur vänskap och hopp kan övervinna de svåraste hinder, men också om hur potatis, några ärliga misstag, en borttappad mössa och en rad andra tillfälligheter leder till en äventyrlig jakt på världens mäktigaste magi.

Sedan hennes pappa dog har Liesl varit instängd på vinden av sin elaka styvmamma. Liesl känner sig övergiven och ensam, men en natt uppenbarar sig ett spöke i hennes rum. Det heter Po och kommer från den andra sidan. Trots att Po verkar ganska förvirrad och vilse hoppas Liesl att spöket kan hjälpa henne att hitta hennes pappa.

Samma natt råkar Will, alkemistens unge lärling, klanta till det ordentligt. Oavsiktligt förväxlar han en trälåda innehållande "Den Mäktigaste Magin I Hela Världen (användes försiktigt)" med en helt vanlig trälåda innehållande något synnerligen mindre magiskt. Följderna av Wills misstag visar sig ödesdigra även för Liesl och Po, och snart är alla tre indragna i ett svindlande äventyr. För när världens mäktigaste magi står på spel finns det de som inte skyr några medel för att komma över den ..."Den här berättelsen är så mystisk och spännande att man nästan blir galen om någon stör en när man läser.[...] Alla som har lite fantasi kommer att ÄLSKA den här boken." Barnens Bokklubb
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lauren Oliver